«Έκλεψαν το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον»

«Έκλεψαν το πρωτάθλημα από τον Χάμιλτον»

Ο επικεφαλής της Mercedes έκανε λόγο για ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος στο τελευταία GP της χρονιάς, ενώ έριξε τα βέλη του προς τον Διευθυντή Αγώνων της Formula 1

«Άστραψε και Βρόντηξε» ο επικεφαλής της Mercedes Τότο Βόλφ.

Το GP του Άμπου Ντάμπι ανέδειξε νέο βασιλιά της Formula 1 τον Μάξ Φερστάπεν, ωστόσο η σκόνη που προκλήθηκε έπειτα από την δραματική «μάχη» ανάμεσα στον Ολλανδό και τον επτάκις πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον δεν λέει να καθίσει.

Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο στην δεύτερη χρονιά του στην Formula 1, ωστόσο η Mercedes ήταν αρκετά ενοχλημένη από τον τρόπο που κρίθηκε ο τίτλος και άσκησε δύο διαφορετικές ενστάσεις για το αποτέλεσμα.

Η γερμανική ομάδα κρατούσε για δύο μέρες κλειστά τα χαρτιά της, όμως αποφάσισε να μην προσφύγει στο διεθνές εφετίο της FIA, κάτι που καθιστά  επίσημα πρωταθλητή τον Φερστάπεν, λίγες ώρες πριν την παραλαβή του τροπαίου στο επίσημο γκαλά της FIA.

Ο Βόλφ μίλησε για πρώτη φορά μετά το δραματικό Grand Prix του Άμπου Ντάμπι και κατηγόρησε ευθέως τον διευθυντή Αγώνων της Formula 1 Μάικλ Μάσι για χειραγώγηση του αποτελέσματος.

«Δεν με ενδιαφέρει να συζητήσω τίποτα με τον Μάικλ Μάσι. Οι αποφάσεις που πήρε στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα έκλεψαν από τον Λιούις Χάμιλτον ένα πανάξιο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η οδήγησή του, ειδικά στους τελευταίους αγώνες ήταν εκπληκτική. Την Κυριακή είχε μια μεγάλη διαφορά όντας στην πρωτοπορία από την αρχή του αγώνα. Κέρδισε από την αρχή την πρωτοπορία και το να του κλέβεις το πρωτάθλημα στον τελευταίο γύρο δεν είναι αποδεκτό. Γι’ αυτό η προσωπική άποψη, η επαγγελματική, οι αξίες μου, η αίσθηση της ακεραιότητάς μου, απλώς δεν είναι συμβατές με τις αποφάσεις που πάρθηκαν την Κυριακή. Είναι στο χέρι της FIA από εδώ και πέρα το πώς οι αποφάσεις και οι καταστάσεις αυτές θα αποφευχθούν».

Όμως ο Βολφ δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε λέγοντας: «Αν δούμε όλες τις επίμαχες καταστάσεις που έγιναν φέτος, τις αγωνιστικές αποφάσεις στην πίστα, την ασυνέπεια της εφαρμογής των κανονισμών. Το να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στις ομάδες και τους οδηγούς είναι λογικό. Αλλά ασυνεπείς αποφάσεις οδηγούν σε διαμάχες, οδηγούν σε πόλωση του κοινού και αυτό ήταν το έδαφος για πολλές από τις εντελώς περιττές διαμάχες στην πίστα».

Τέλος ο Βόλφ στάθηκε και σε προηγούμενη δήλωση του Μάσι από το 2020, καθώς έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα συνέβησαν στο Άμπου Ντάμπι.

«Πως γίνεται πριν από 14 μήνες η εξήγηση που δόθηκε για μια ακριβώς ίδια κατάσταση να είναι αντίθετη από τα όσα έγιναν την Κυριακή; Όχι μόνο υπήρξε η ακριβώς αντίθετη απόφαση, ήταν μια στροφή 180 μοιρών σε σχέση με την ίδια περίσταση πριν 14 μήνες. Σχετικά με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις. Οι κανονισμοί λένε πως όλα τα μονοθέσια πρέπει να επανέλθουν στον ίδιο γύρο, πριν ο αγώνας συνεχιστεί. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο στον επόμενο γύρο και μόνο αφότου έχουν πάρει το γύρο τους πίσω όλα τα μονοθέσια, πρέπει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να μπει στα pit. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Τυχαία σε κάποια μονοθέσια επιτράπηκε να πάρουν πίσω το γύρο τους. Γιατί ο Κάρλος Σάινθ δεν είχε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη; Γιατί είχαν μείνει μονοθέσια μπροστά του; Γιατί το Αυτοκίνητο Ασφαλείας αποχώρησε αντίθετα με τα όσα λένε οι κανονισμοί; Η απόφαση που λήφθηκε προκάλεσε αυτό το χάος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βόλφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ