Red Bull – «Ο Φερστάπεν είναι ήδη καλύτερος από τον Φέτελ»

Red Bull – «Ο Φερστάπεν είναι ήδη καλύτερος από τον Φέτελ»

Ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull Δρ. Χέλμουτ Μάρκο ανέφερε σε δηλώσεις του πως τη τωρινή στιγμή ο Μαξ Φερστάπεν είναι ανώτερος οδηγικά του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στη Formula 1 έπειτα από ένα εντυπωσιακό φινάλε στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι και σίγουρα έχει κερδίσει το σεβασμό της ομάδας του και της μηχανοκίνητης κοινότητας.

Η Red Bull, δια στόματος του ειδικού συμβούλου της Δρ. Χέλμουτ Μάρκο, τον συνέκρινε με τον Σεμπάστιαν Φέτελ λέγοντας πως ο Ολλανδός τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ ανώτερος από τον Γερμανό της Aston Martin.

Θυμίζουμε πως ο Φέτελ πανηγύρισε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους με τη Red Bull, ωστόσο πήρε την απόφαση να αποχωρήσει για χάρη της Ferrari.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Μάρκο: 

«Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Αν αρχίσει να βρέχει, οι άλλοι κάνουν πέντε ή οκτώ γύρους. Μετά βγαίνει ο Μαξ, και κάνεις τον ταχύτερο χρόνο στον πρώτο του γύρο. Στη Τζέντα κανείς δεν γνώριζε την πίστα. Οι άλλοι έβγαιναν στην πίστα, και οδηγούσαν, και μετά ο Μαξ βγήκε και μπαμ! Έκανε το ταχύτερο πέρασμα και στους τρεις τομείς [της πίστας]. Αυτή είναι μια από τις συναρπαστικές του αρετές.

Είναι λίγο λιγότερο επιθετικός, ναι, αλλά τώρα βλέπει τη γενική εικόνα. Αυτή είναι μια σημαντική διαφορά. Στα πρώτα χρόνια, ο Μαξ ήθελε να είναι πάντα ο ταχύτερος, σε όλες τις συνθήκες και περιστάσεις. Τώρα έχει μάθει το μέτρο, και αποδίδει μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο. Η διαφορά [με τον Vettel] είναι ότι έδειξε αυτή την ωριμότητα ήδη από τον πρώτο του αγώνα με τη Red Bull (σ.σ.: το GP Ισπανίας 2016, το οποίο κέρδισε).

Μια άλλη διαφορά είναι πως, αν είχε κάποιο πρόβλημα στις ελεύθερες δοκιμές πριν λίγα χρόνια, πίσω στα πιτς άρχιζε να εκρήγνυται και να φωνάζει. Ενίοτε διατηρούσε αυτή την ανυπομονησία και όταν επέστρεφε στην πίστα, αν ένας πιο αργός οδηγός δεν έκανε στην άκρη αρκετά γρήγορα. Τώρα ο Μαξ είναι πολύ πιο ήρεμος. Αποδίδει με σταθερότητα, και σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο. Είναι, ειλικρινά, ένας εξαιρετικός οδηγός».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ