Formula 1: Ακυρώνει οριστικά το συμβόλαιο με την Ρωσία

Formula 1: Ακυρώνει οριστικά το συμβόλαιο με την Ρωσία

Η Formula 1 παίρνει δραστικά μέτρα κατά της Ρωσίας, καθώς όχι μόνο ακύρωσε το φετινό Grand Prix, αλλά διακόπτει εντελώς το συμβόλαιο που είχε με την χώρα.

Η απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στρατιωτικά στην Ουκρανία έχει επιφέρει επιπτώσεις και στις αθλητικές διοργάνωσες, καθώς έχουν αποκλειστεί οι Ρώσοι αθλητές από όλα τα αθλήματα, αλλά ακυρώνονται και όλα τα αθλητικά δρόμενα που θα λάμβαναν μέρος στην χώρα.

Τις προηγούμενες ημέρες οι άνθρωποι της Formula 1 πήραν την απόφαση να ακυρώσουν το φετινό Grand Prix που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην Ρωσία και πιο συγκεκριμένα στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι στις 25 Σεπτεμβρίου.

Τώρα, όμως, η διοίκηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος κάνει ένα επιπλέον βήμα και ανακοίνωσε πως ακυρώνει συνολικά τη συμφωνία της με τη Ρωσία για τη διεξαγωγή αγώνων στη χώρα.

Αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά πουGrand Prix θα γίνονταν στο Σότσι, αφού είχε συμφωνηθεί με τη Formula 1 από το 2023 το ρωσικό Grand Prix να γίνεται σε μια νέα ειδικά κατασκευασμένη πίστα λίγο έξω από την Αγία Πετρούπολη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Formula 1: 

Η Formula 1 μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει τερματίσει το συμβόλαιό της με τον Ρώσο διοργανωτή του Grand Prix.

Αυτό σημαίνει ότι η Ρωσία δεν θα έχει πλέον αγώνα στο μέλλον.

Την περασμένη εβδομάδα η F1 ανακοίνωσε ότι είναι αδύνατο να διεξαχθεί το Ρωσικό Γκραν Πρι το 2022 υπό τις παρούσες συνθήκες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ