Πότε αναμένεται να γίνει το πρώτο Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας

Πότε αναμένεται να γίνει το πρώτο Grand Prix της Formula 1 στο Λας Βέγκας

Όπως αναφέρουν Αμερικάνικα ΜΜΕ, η ημερομηνία φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και είναι... σημαδιακή.

Το Λας Βέγκας θα φιλοξενήσει τον πρώτο του αγώνα Formula 1 την Ημέρα των Ευχαριστιών το 2023, όπως αποκάλυψε την Πέμπτη (24/3) το Front Office Sports.

Η F1 βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους αξιωματούχους του Λας Βέγκας και της Νεβάδα εδώ και μήνες με στόχο τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Ο προορισμός αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες εβδομάδες.

Θα σηματοδοτήσει τον τρίτο αγώνα της F1 με έδρα τις ΗΠΑ, καθώς το Όστιν του Τέξας φιλοξενεί από το 2012 και το Μαϊάμι θα κάνει ντεμπούτο τον Μάιο.

Τα στελέχη της F1 έχουν επίσης δείξει ενδιαφέρον για τη Νέα Υόρκη ως τέταρτη αμερικανική έδρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το άθλημα απέκτησε τεράστια δημοτικότητα στις ΗΠΑ, μετά από την προβολή μιας σειράς ντοκιμαντέρ του Netflix που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την F1 με τίτλο «Formula 1: Drive to Survive».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν υπήρξε αγώνας F1 στο Λας Βέγκας, μεταξύ 1981 και 1984, γνωστός ως Caesars Palace Grand Prix, για τον οποίο κατασκευάστηκε μια προσωρινή πίστα στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου Caesars Palace.

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, πάντως, Στέφανο Ντομενικάλι, δήλωσε στο Sky Sports ότι ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Αφρική, η μοναδική ήπειρος χωρίς αγώνα F1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ