«Χοντραίνει» η κόντρα μεταξύ Red Bull και Mercedes

«Χοντραίνει» η κόντρα μεταξύ Red Bull και Mercedes

Την επέμβαση της FIA ζητά η Red Bull, για την επιλογή της ακραίας χαρτογράφησης κινητήρα που λέγεται πως χρησιμοποίησε η Mercedes στο Grand Prix της Αυστραλίας.

Τα πρώτα υπονοούμενα είχαν πέσει στη συνέντευξη Τύπου των οδηγών, όταν ο Φέτελ είχε πετάξει τα καρφιά του προς τον Χάμιλτον για χρήση του λεγόμενου «party mode» στον κινητήρα της Mercedes που βοήθησε τον Βρετανό να κάνει έναν απίστευτα γρήγορο γύρο και να κατακτήσει την pole position στο Grand Prix του Albert Park.

Η ύπαρξη και η λειτουργία (που δεν έχει αποδειχθεί ακόμα για τις Mercedes) αυτού του βοηθητικού συστήματος στον κινητήρα των Ασημένιων Βελών, δίνει τη δυνατότητα στους πιλότους να εκμεταλλευτούν στο 100% τις δυνατότητες του κινητήρα και να καταγράψουν χρόνους και γενικότερα γύρους όπως αυτός του Χάμιλτον. Όλο αυτό θεωρείται αντιδεοντολογικό, με τη Red Bull να καλεί την FIA να επέμβει και να ερευνήσει το όλο θέμα.

Χαρακτηριστικές του κλίματος ήταν και οι δηλώσεις του Χέλμουτ Μάρκο στο motorsport.com: «Στην αρχή μόνο εμείς είχαμε παράπονο και όλοι έλεγαν πως η Red Bull παραπονιέται πάλι, όμως μετά τις κατατακτήριες ευτυχώς ξύπνησαν και οι υπόλοιποι και τώρα υπάρχουν πολλές συζητήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ