Φερστάπεν: «Η υπεράσπιση του τίτλου είναι ήδη δύσκολο έργο»

Φερστάπεν: «Η υπεράσπιση του τίτλου είναι ήδη δύσκολο έργο»

Ο Μαξ Φερστάπεν σε δηλώσεις του ανέφερε πως είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να υπερασπιστεί τον τίτλο του την φετινή χρονιά.

Ο Μαξ Φερστάπεν είπε ότι δύο πράγματα πρέπει να συμβούν για να έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο του στη Φόρμουλα Ένα, αλλά η Red Bull, όπως σημειώνει δεν καταφέρνει να κάνει κανένα από τα δύο, αυτή τη στιγμή.

Ο 24χρονος Ολλανδός εγκατέλειψε για δεύτερη φορά στους τρεις αγώνες της εφετινής σεζόν, την Κυριακή στο γκραν πρι της Αυστραλίας, μένοντας 46 βαθμούς πίσω από τον επικεφαλής οδηγό της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρκ.

«Είμαστε ήδη τόσο χαμηλά στο πρωτάθλημα, ώστε από εδώ και πέρα πρέπει πρώτα να είσαι πιο γρήγορος από αυτούς (Ferrari), κάτι που δεν είμαστε, και με μηδενικά προβλήματα με το μονοθέσιο, που επίσης δεν έχουμε» είπε ο Φερστάπεν.
«Λοιπόν, θα είναι δύσκολο έργο» πρόσθεσε.

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής είναι έκτος στην κατάταξη των οδηγών με 25 βαθμούς, ενώ ο Λεκλέρκ, με δύο νίκες και μια δεύτερη θέση στα τρία εφετινά γκραν πρι, καθώς και τρεις επιπλέον βαθμούς από τον ταχύτερο γύρο σε κάθε αγώνα, βρίσκεται στους 71 και με προβάδισμα 34 βαθμών έναντι του δεύτερου Τζορτζ Ράσελ της Mercedes.

Η μεγαλύτερη διαφορά της περασμένης σεζόν ήταν 32 βαθμοί, μεταξύ του Φερστάπεν και του επτά φορές πρωταθλητή Λιούις Χάμιλτον μετά το αυστριακό γκραν πρι τον Ιούλιο, με τους δύο οδηγούς να δίνουν «μάχη» για τον τίτλο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι.

«Ήταν απλώς ένας τρομερός αγώνας, απλά χωρίς ρυθμό. Δεν μπορούσα να πιέσω γιατί τα ελαστικά απλώς καταστρέφονταν» είπε ο Φερστάπεν για το κυριακάτικο γκραν πρι, στο οποίο ο έτερος οδηγός της Red Bull, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες, τερμάτισε δεύτερος.

«Είμαστε ήδη μίλια πίσω, οπότε δεν θέλω καν να σκεφτώ τη μάχη για το πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή» είπε ο Φερστάπεν στην τηλεόραση του Sky Sports, λέγοντας πως το γεγονός ότι δεν κατάφερε να τερματίσει ήταν «αρκετά απογοητευτικό και απαράδεκτο. Τέτοια πράγματα, αν θέλεις να παλέψεις για τον τίτλο, δεν μπορούν να συμβούν».

Ο επόμενος αγώνας είναι το γκραν πρι της Εμίλια Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα, στην Ιταλία, στις 24 Απριλίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ