Νικητής ο Φερστάπεν στον αγώνα sprint της Ίμολα

Νικητής ο Φερστάπεν στον αγώνα sprint της Ίμολα

Ό Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής του sprint race του Grand Prix της Εμίλια Ρομάνια, προσπερνώντας τον Λεκλέρ στον 20ο γύρο και ξεκινάει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής (24/4, 16:00).

Ο Μαξ Φερστάπεν στην εκκίνηση του αγώνα sprint έχασε την θέση του από τον Σαρλ Λεκλέρ, ωστόσο στη συνέχεια πραγματοποιώντας έναν εξαιρετικό αγώνα και κατάφερε στον προτελευταίο γύρο να πάρει πάρει τη νίκη από τον Μονεγάσκο και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αυριανό αγώνα (24/4, 16:00).

Ο Ολλανδός οδηγός πήρε το μάξιμουμ των οκτώ πόντων και θα εκκινήσει πρώτος στον αγώνα της Κυριακής, την τριάδα συμπλήρωσε ο Σέρτζιο Πέρεζ, ενώ βαθμολογήθηκαν επίσης οι Σάινθ, Νόρις, Ρικιάρντο, Μπότας και Μάγκνουσεν.

Μπορεί κατά την εκκίνηση ο Σαρλ Λεκλέρ να έκανε την επίθεση του και να κέρδισε την θέση από τον Ολλανδό πιλότο, ωστόσο ο Φερστάπεν δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και με την σωστή διαχείριση που έκανε στα ελαστικά λίγο πριν το τέλος πήρε τη νίκη από τα χέρια του Μονεγάσκου.

Τελικά, στον 20ο γύρο ο Φερστάπεν κόλλησε πίσω από τον Λεκλέρ και στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού, πριν από την πρώτη στροφή, άρπαξε την πρώτη θέση. Έτσι, η στρατηγική της Red Bull για συντήρηση ελαστικών στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επίθεση στο φινάλε απέδωσε καρπούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ