Λεκλέρ: «Ήμουν πολύ άπληστος και πλήρωσα το τίμημα»

Λεκλέρ: «Ήμουν πολύ άπληστος και πλήρωσα το τίμημα»

Ο Σαρλ Λεκλέρ στις δηλώσεις του μετά την αναμέτρηση εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος με τον εαυτό του για το λάθος που έκανε, λέγοντας πως ένα αντίστοιχο στο μέλλον μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες.

O Σαρλ Λεκλέρ δέκα γύρους πριν από τέλος του αγώνα στην Ίμολα προσπάθησε να προσπεράσει τον Σέρχιο Πέρεθ, ωστόσο για πολύ λίγο δεν τα κατάφερε, καθώς έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και κατέληξε στις μπαριέρες χωρίς όπως να υποστεί μεγάλη ζημιά το μονοθέσιο του.

Άμεσα μπήκε στα πιτ για να αλλάξει την εμπρός αεροτομή και στην συνέχεια έκανε την προσπάθεια του να ανέβει όσο πιο ψηλά γίνεται μιας και είχε βρεθεί στην 9 θέση μετά το ατύχημα του. Τελικά κατάφερε να ανέβει μέχρι την 6η θέσης της κατάταξης και σε συνδυασμό με τη νίκη του Μαξ Φερστάπεν, η διαφορά του από τον Ολλανδό στην κορυφή της βαθμολογίας μειώθηκε στους 27 βαθμούς.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης στις δηλώσεις ο Λεκλέρ εμφανίστηκε απογοητευμένος με τον εαυτό του μιας και θεωρεί πως ήταν ένα αβίαστο λάθος αυτό που έκανε και πως αν συμβεί ξανά στο μέλλον μπορεί να έχει πιο καταστροφικές συνέπειες σε σχέση με τον αγώνα της Ίμολα.

Aναλυτικά όσα δήλωσε ο Λεκλέρ: 

«Είναι πολύ κρίμα. Ό,τι κι αν συνέβη πριν από το τετ-α-κε, είναι λεπτομέρεια και είναι μέρος των αγώνων. Όμως πιστεύω ότι το τετ-α-κε δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί σήμερα. Η 3η θέση ήταν η καλύτερη που θα μπορούσα να είχα πετύχει. Δεν είχαμε την ταχύτητα για πολλά παραπάνω. Ήμουν πολύ άπληστος, και πλήρωσα το τίμημα για αυτό».

«Δεν ήταν ωραίο. Μέχρι στιγμής φέτος στη σεζόν δεν είχα κάνει πολλά λάθη, αλλά το σημερινό ήταν μεγάλο. Προσπάθησα να στρίψω λίγο πιο γρήγορα στις στροφές 14 και 15 για να πλησιάσω τον Πέρεθ και να προσπαθήσω να τον περάσω στη στροφή 2, διότι είδα ότι αυτή ήταν μια από τις σπάνιες ευκαιρίες που θα είχα, και πίεσα πολύ.

Πλήρωσα το τίμημα και έχασα επτά επιπλέον βαθμούς σε σχέση με τους βαθμούς της τρίτης θέσης, οπότε ήταν κρίμα. Είναι επτά βαθμοί που θα είναι πολύτιμοι στο τέλος του πρωταθλήματος, αναμφίβολα, και κάτι τέτοιο δεν πρέπει να συμβεί ξανά. Ήταν μεγάλο λάθος αυτό, αλλά οι συνέπειές του θα μπορούσαν να ήταν πολύ χειρότερες. Χάσαμε μόνο επτά βαθμούς σήμερα, αλλά μπορεί να χάσουμε πολλούς περισσότερους την επόμενη φορά. Πρέπει να είμαι προσεκτικός».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ