Ράσελ: «Οι αναπηδήσεις του μονοθέσιου σου κόβουν την ανάσα»

Ράσελ: «Οι αναπηδήσεις του μονοθέσιου σου κόβουν την ανάσα»

Ο Τζόρτζ Ράσελ σε δηλώσεις του μίλησε για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το μονοθέσιο της Mercedes όσον αφορά τις έντονες αναπηδήσεις.

Η σεζόν δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά για την Mercedes τόσο αγωνιστικά, καθώς οι οδηγοί της δεν έχουν καταφέρουν να φέρουν κάποια επιτυχία για την ομάδα μέχρι τώρα, ωστόσο αντιμετωπίζουν και πρόβλημα με τα μονοθέσια τους και ακόμα δεν έχουν βρει τον τρόπο για να την επίλυση του.

Πιο συγκεκριμένα η αεροδυναμική τους στηρίζεται περισσότερο στο πάτωμα παρά στην επιφάνειά τους και αυτό επανέφερε στο προσκήνιο το φαινόμενο porpoising. Αυτό προκαλεί έντονες αναπηδήσεις στις ευθείες και μειώνει την απόδοση των μονοθεσίων.

Ο Τζόρτζ Ράσελ ένας εκ των δύο οδηγών της Μercedes σε δηλώσεις του ανέφερε πως το πρόβλημα ήταν ακόμα εντονότερο κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ίμολα, ενώ και η ομάδα της Mercedes έχει παραδεχθεί πως δεν έχει βρει ακόμα λύση στο συγκεκριμένο θέμα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ράσελ: 

«Το μονοθέσιο απολαμβάνεις να το οδηγείς μόνο όταν έχει το κατάλληλο στήσιμο και τα ελαστικά είναι στις κατάλληλες θερμοκρασίες. Οι αναπηδήσεις κυριολεκτικά σου κόβουν την ανάσα. Στην Ίμολα το φαινόμενο ήταν ακραίο. Πραγματικά ελπίζω να βρούμε μία λύση και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και με άλλες ομάδες που έχουν αυτό το πρόβλημα, διότι δεν είναι βιώσιμο για τους οδηγούς να συνεχίσουν σε αυτό το επίπεδο. Αυτό είναι το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο που είχα πόνους στην πλάτη. Από το έντονο porpoising είχα επίσης πόνους στο στήθος, αλλά για να κάνεις έναν καλό χρόνο πρέπει να το υποστείς».

«Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει το μέγιστο και στους τέσσερις αγώνες. Τα πράγματα έχουν κυλίσει υπέρ μας όσον αφορά τα αποτελέσματα. Μου δίνει αυτοπεποίθηση και σίγουρα και στην ομάδα πως όταν το μονοθέσιο βελτιωθεί θα πάρουμε περισσότερους βαθμούς. Αν δεν βελτιωθούμε δεν θα συνεχίσουμε να παίρνουμε αυτά τα αποτελέσματα».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ