Τα αλλάζει όλα η Liberty Media στην Formula 1

Τα αλλάζει όλα η Liberty Media στην Formula 1

Στο γενικότερο πλαίσιο αλλαγών που ετοιμάζει η Liberty Media για το πρωτάθλημα της Formula 1, εντάσσεται η εισαγωγή του sprint race, ως τρόπου μέσω του οποίου θα καθορίζεται η γραμμή εκκίνησης στα Grand Prix.

Η Liberty Media προσπαθεί να κάνει το πρωτάθλημα της Formula 1 πιο θεαματικό και ενδιαφέρον για να αυξήσει τη δημοφιλία του (στο πιο… δυναμικό και νεαρό ηλικιακά κοινό) αλλά και τα έσοδά της από αυτό. Το πρώτο βήμα είναι θετικό και αφορά την πιο επιθετική προώθηση στα media μέσω πολλών βίντεο από τη δράση εντός πίστας και συνεντεύξεων των πρωταγωνιστών. Στο δεύτερο βήμα εντάσσεται και η αλλαγή σε κανονισμούς και διαδικασίες σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό έρχεται στο προσκήνιο και η υιοθέτηση της τακτικής του sprint race ή «σύντομης κούρσας» κατά το ελληνικότερο, μέσω της οποία θα προκύπτει η σειρά εκκίνησης σε κάθε Grand Prix. Σύμφωνα με το σχέδιο, την Παρασκευή θα διεξάγονται οι τεχνικοί έλεγχοι στα μονοθέσια και οι δύο γύροι ελεύθερων δοκιμαστικών, ενώ το Σάββατο θα διεξάγονται κανονικά οι χρονομετρημένες κατατακτήριες δοκιμές και από τους χρόνους των μονοθεσίων θα διαμορφωθεί η σειρά εκκίνησης της «σύντομης κούρσας».

Κατά τη διάρκειά της δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός σχετικά με χρήση ελαστικών και καυσίμων με αποτέλεσμα την ελευθερία των ομάδων και τη αύξηση του ανταγωνισμού και του θεάματος. Τελικά την Κυριακή θα διεξάγεται το Grand Prix με τη σειρά εκκίνησης να διαμορφώνεται με βάσει τον τερματισμό της «σύντομης κούρσας» του Σαββάτου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ