Η Red Bull έχει… φτερά, της Ferrari της κόπηκαν…

Η Red Bull έχει… φτερά, της Ferrari της κόπηκαν…

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στο Αζερμπαϊτζάν, με τον Πέρεζ να ολοκληρώνει τον νέο θρίαμβο της Red Bull ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση - Καταστροφή για τη Ferrari, εγκατέλειψαν και οι δύο οδηγοί της κατά τη διάρκεια του GP

Η Red Bull κάνει ό,τι θέλει φέτος στο πρωτάθλημα της Formula 1. Εκμεταλλευόμενη φυσικά και τα απανωτά παιδικά λάθη της Ferrari, η οποία δεν λέει να συνέλθει. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν πήρε μία πολύ εύκολη νίκη στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν.

Με τον Πέρεζ να τερματίζει δεύτερος, η Red Bull θριάμβευσε ξανά και έκανε το 1-2. Ο Τζορτζ Ράσελ με Mercedes ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου, με τον Λιούις Χάμιλτον να το παλεύει αλλά να τερματίζει τελικά τέταρτος. Όσον αφορά για τη Ferrari; Πουθενά. Οι δύο οδηγοί της, Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως τα 4 από τα 6 μονοθέσια με υβριδική μηχανή Ferrari εγκατέλειψαν τον αγώνα. Αυτό αναδεικνύει το γενικότερο σοβαρότατο πρόβλημα που επικρατεί στη Scuderia φέτος.

Στην εκκίνηση του αγώνα ο Σέρχιο Πέρεζ εκμεταλλεύτηκε το μπλοκάρισμα των τροχών του μονοθεσίου του Σαρλ Λεκλέρ (το οποίο προήλθε από το απότομο φρενάρισμά του) και πέρασε πρώτος. Το πρώτο κομμάτι του Grand Prix δεν είχε πολλές εκπλήξεις, ώσπου η ατυχία χτύπησε την… πόρτα του Κάρλος Σάινθ. Το μονοθέσιο της Ferrari σταμάτησε έπειτα από βλάβη που προκλήθηκε!

Το Εικονικό Αυτοκίνητο Ασφαλείας «βγήκε» στην πίστα και πολλοί οδηγοί μπήκαν στα pit για αλλαγή ελαστικών. Ένας από αυτούς ήταν ο Λεκλέρ, με τη Ferrari να «παίζει» αυτό το χαρτί. Η Red Bull χρησιμοποίησε διαφορετική τακτική, κρατώντας τους οδηγούς της στην πίστα.

Ο Φερστάπεν μετά από λίγο άρχισε να πλησιάζει τον Πέρεζ, με τον δεύτερο να λαμβάνει το εξής μήνυμα: «No fighting», μην το παλέψεις δηλαδή. Και αυτό διότι είχε σοβαρό πρόβλημα με τη φθορά των ελαστικών του. Ο Φερστάπεν ανέβηκε πρώτος και εν συνεχεία κράτησε πολύ εύκολα τη νίκη του.

Ανέλπιστο, είναι η αλήθεια, 1-2 για τη Red Bull, η οποία κάνει «πάρτι» στο φετινό πρωτάθλημα!

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν:

race

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ