Ενδιαφέρον της Μαδρίτης για τη διεξαγωγή Grand Prix

Ενδιαφέρον της Μαδρίτης για τη διεξαγωγή Grand Prix

Σκέψεις για να γίνονται δύο Grand Prix της Formula 1 στην Ισπανία.

Η Μαδρίτη έχει εκφράσει επίσημα ενδιαφέρον για τη «φιλοξενία» αγώνα της Formula 1, όπως ανακοίνωσε σήμερα η περιφερειακή κυβέρνηση της πόλης. Μολονότι δεν υπάρχουν πίστες κατηγορίας Formula 1 στη Μαδρίτη και η Ισπανία διοργανώνει ήδη αγώνα στη Βαρκελώνη, με το σχετικό συμβόλαιο να έχει ισχύ έως το 2026, οι αρχές της πρωτεύουσας πιστεύουν ότι μπορούν να αρχίσουν συνομιλίες με τους υπευθύνους της αμερικανικής εταιρείας «Liberty Media», η οποία κατέχει τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, για τη διεξαγωγή ενός Grand Prix.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω τη δέσμευσή μας σε εσάς και σε αυτό το πρότζεκτ, καθώς και την προθυμία μας να υπογράψουμε τις κατάλληλες συμφωνίες για να προβάλουμε τον αγώνα και να προσφέρουμε ένα σπουδαίο αθλητικό και ψυχαγωγικό θέαμα» αναφέρει ο υπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Μαδρίτης, Ενρίκε Λόπεθ, σε επιστολή του προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι. Δεν έγιναν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την πρόταση της Μαδρίτης, ενώ οι άνθρωποι της Formula 1 αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Η Μαδρίτη «φιλοξένησε» αγώνες Formula 1 μεταξύ του 1968 και του 1981 στην πίστα Χαράμα, η οποία είναι ξεπερασμένη και θα χρειαζόταν μια σημαντική αναβάθμιση για να μπορέσει να φιλοξενήσει ξανά Grand Prix.

Πέρυσι, η τοπική κυβέρνηση του δήμου Μοράτα ντε Ταχούνια που βρίσκεται 36 χιλιόμετρα νότια της Μαδρίτης, επιβεβαίωσε ότι επεδίωκε να κατασκευάσει μια πίστα «Grade 1» (σ.σ. τα σιρκουί που διαθέτουν τη συγκεκριμένη άδεια έχουν τη δυνατότητα να «φιλοξενήσουν» Grand Prix Formula 1), με τη φιλοδοξία να «στεγάσει» στο μέλλον αγώνες Formula 1 και MotoGP.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ