Πύρρειος νίκη για τον Λεκλερκ και τη Ferrari μέσα στην Αυστρία

Πύρρειος νίκη για τον Λεκλερκ και τη Ferrari μέσα στην Αυστρία

Η Ferrari τα... χρειάστηκε σε ακόμα ένα Grand Prix, έχασε τον Σάινθ λίγο πριν το φινάλε, όμως ο Λεκλέρκ κατάφερε να πάρει την 5η του νίκη μέσα στην Αυστρία.

Ένα Grand Prix της Formula 1 που παραλίγο να εξελιχθεί σε εφιάλτη, τελικά κατέληξε σε νίκη για τη Ferrari, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να ανεβαίνει στην κορυφή του βάθρου στην Αυστρία για πέμπτη φορά τη φετινή σεζόν, ενώ μάλιστα ο Μονεγάσκος πήρε την πρώτη νίκη στην καριέρα του χωρίς προηγουμένως να έχει βρεθεί στη pole position.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Scuderia, έπειτα από εκείνη του Κάρλος Σάινθ πριν μία εβδομάδα. Όμως ήταν μία πύρρειος νίκη, καθώς οι Ιταλοί είδαν τον Ισπανό πιλότο να αντιμετωπίζει πρόβλημα στον κινητήρα του λίγο πριν το φινάλε και να εγκαταλείπει την ώρα που κυνηγούσε τον Μαξ Φερστάπεν. Με την F1-75 μάλιστα να τυλίγεται στις φλόγες, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσει κανείς.

Στη συνέχεια ο Λεκλέρκ ανέφερε κι εκείνος ένα πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού, όμως μπόρεσε να το διαχειριστεί και να μείνει σε απόσταση ασφαλείας από τον Ολλανδό. Ο πιλότος της Red Bull έμεινε δεύτερος, έχοντας και τον ταχύτερο γύρο, ενώ στην τρίτη θέση κατετάγη ο Λιούις Χάμιλτον, παίρνοντας ακόμα ένα βάθρο.

Η τέταρτη θέση κατέληξε στον Ράσελ, πέμπτος ήταν ο Οκόν, στην έκτη θέση βρέθηκε ο Μικ Σουμάχερ με μια πολύ καλή κούρσα, έβδομος ο Λάντο Νόρις, όγδοος ο Μάγκνουσεν, ένατος ο Ρικιάρντο και στη δέκατη θέση ο Αλόνσο. Ο Ισπανός όμως βρίσκεται υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες και αν δεχθεί ποινή τότε τον έναν βαθμό θα τον πάρει ο Βαλτέρι Μπότας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ