Στους αγωνοδίκες Λεκλέρ, Φερστάπεν και Χάμιλτον

Στους αγωνοδίκες Λεκλέρ, Φερστάπεν και Χάμιλτον

Το Gp της Αυστρίας φαίνεται πως έχει και τρίτο ημίχρονο.

Ο Σαρλ Λεκλέρκ κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του βάθρου στην Αυστρία για πέμπτη φορά τη φετινή σεζόν, ενώ μάλιστα ο Μονεγάσκος πήρε την πρώτη νίκη στην καριέρα του χωρίς προηγουμένως να έχει βρεθεί στη pole position.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για την Scuderia μετά από αυτή του, Κάρλος Σαινθ στο Σίλβερστόουν. Πίσω από τον Λεκλέρ βρέθηκαν οι Φερστάπεν και Χάμιλτον, ωστόσο υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή στον βάθρο των νικητών.

Διαβάστε επίσης: Το φλεγόμενο μονοθέσιο του Σάινθ (vid)

Οι τρείς πιλότοι έχουν κληθεί σε απολογία από τους αγωνοδίκες. Και στις τρεις περιπτώσεις, το έγγραφο της FIA έκανε λόγο για πιθανή παραβίαση του άρθρου 12.2.1 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1, που αφορά στο καθεστώς Parc Ferme, χωρίς όμως ακόμα να υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά.

Οι αγωνοδίκες, το πάνελ των οποίων στην Αυστρία αποτελείται από τον Τιμ Μάγιερ, τη Σίλβια Μπελό, τον Βάλτερ Γιόμπστ και των Ενρίκε Μπερνόλντι ως εκπρόσωπο των οδηγών, θα ακούσουν εκπροσώπους των Ferrari, Red Bull Racing και Mercedes-AMG F1 αντίστοιχα, προτού προχωρήσουν σε αποφάσεις.

Πάντως η κλήση δεν αφορά παρατυπίες σχετικά με τα αγωνιστικά μονοθέσια αλλά τις διαδικασίες μετά το τέλος του αγώνα. Άρα τα παραπάνω δύσκολα θα οδηγήσουν σε κάποια αλλαγή των αποτελεσμάτων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ