Λεκλέρ: «Χωρίς την βοήθεια του Σάινθ δεν θα είχα φτάσει στην pole»

Λεκλέρ: «Χωρίς την βοήθεια του Σάινθ δεν θα είχα φτάσει στην pole»

Στην ομαδική δουλειά εντός πίστας εστίασε ο Μονεγάσκος πιλότος μετά την 7η pole position της σεζόν.

Χάρη σε έναν εξαιρετικό τελευταίο γύρο ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να πάρει την 7η pole position στην σεζόν στο Gp της Γαλλίας και να εκιννήσει από την προνομιούχο πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής (24/7).

Με τον Κάρλος Σάινθ να εκκινεί τελευταίος λόγω της ποινής που δέχθηκε η Scuderia Ferrari αξιοποίησε τον Ισπανό στην προσπάθεια να εξασφαλίσει την pole position ο Σαρλ Λεκλέρ; Πως; Με τον 27χρονο μπροστά, να δίνει «tow» στον teammate του αφού η F1-75 που ακολουθούσε είχε χάρη στις μειωμένες αεροδυναμικές αντιστάσεις, τη δυνατότητα να κινηθεί κατά τι ταχύτερα.

Διαβάστε επίσης: Παναθηναϊκός: Αναζητώντας τον επόμενο…franchise player (vids)

Έτσι μετά το τέλος των δοκιμών ο Λεκλέρ δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον teemate του στις δηλώσεις του:

«Ήταν ένας υπέροχος γύρος. Όλο το τριήμερο δυσκολευόμουν να κάνω τον τέλειο γύρο και τελικά ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει όμως να πω ότι ήρθε με τη βοήθεια του Κάρλος, ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς. Χωρίς τον Κάρλος η διαφορά θα ήταν πολύ μικρότερη και τον ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω να μπορέσει να σκαρφαλώσει στην κατάταξη και να μπει στη μάχη μας αύριο».

Στη συνέχεια ο Μονεγάσκος τόνισε πως η ταχύτητα που επέδειξαν τα κόκκινα μονοθέσια ήταν μάλλον απρόσμενη: «Από το Q1 κιόλας, ήμουν ευχάριστα έκπληκτος από την ταχύτητα που είχαμε. Στο Q2 ήμασταν επίσης πολύ ισχυροί. Καταφέραμε να αλλάξουμε υπέρ μας τις ισορροπίες στις κατατακτήριες και ήταν μία ευχάριστη έκπληξη».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ