Βόμβα από Ferrari και Μαρκιόνε στα θεμέλια της Formula 1

Βόμβα από Ferrari και Μαρκιόνε στα θεμέλια της Formula 1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου FCA έθεσε θέμα αποχώρησης της Ferrari από την Formula 1, εφόσον οι νεωτεριστικές προτάσεις της Liberty Media «αλλοιώσουν την καρδιά της F1».

Η Liberty Media που πριν από μερικά χρόνια πήρε τις τύχες της Formula 1 στα χέρια της έχει αλλάξει ήδη αρκετά πράγματα όσον αφορά την προώθηση του προϊόντος. Τόσο τηλεοπτικά όσο και μέσω social media. Σταδιακά λοιπόν φαίνεται να στρέφει την προσοχή της και προς τον «πυρήνα», δηλαδή το αγωνιστικό κομμάτι της F1.

Μια κίνηση που από ότι φαίνεται είναι ικανή να ανάψει μια βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια του Βασιλιά των Μηχανοκίνητων σπορ, αφού παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος όπως η Ferrari, φαίνεται να αντιδρούν, αρνούμενες τις αλλαγές αυτές που θα αλλοιώσουν τη φυσιογνωμία του αθλήματος που είναι παγιωμένης εδώ και αρκετά χρόνια.

Κάτι τέτοιο μαρτυρούν και οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα της Scuderia, Σέρτζιο Μαρκιόνε, που στην ουσία απέστειλε μια… προειδοποίηση προς τους ομόλογούς του στη Liberty Media. Διαβάστε παρακάτω τις δηλώσεις Μαρκιόνε κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης μετόχων στο Άμστερνταμ:

«Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τη Formula 1, show και όχι άθλημα. Αν κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση εμείς θα αποχωρήσουμε. Η Liberty Media μας παρουσίασε μια πρόταση πριν δέκα ημέρες και τώρα περιμένουμε να δούμε τις λεπτομέρειες, ώστε να κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή για την Ferrari.

Δεν είναι απειλή. Εργαζόμαστε από κοινού με την Liberty Media ώστε να βρεθεί η λύση. Θα μπορούσαμε να δούμε και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα σταματήσουμε να συμμετέχουμε. Κατανοώ τις ανησυχίες που υπάρχουν, αλλά πρέπει να υπάρχει και ένα όριο στις αλλαγές που θα εισαχθούν.

Οποιαδήποτε προσπάθεια να καταστήσει κάποιος τις τεχνολογικές αλλαγές, ασήμαντες μπορεί να είναι ολοκληρωτικά αντιπαραγωγική. Αν οι προτάσεις αλλοιώνουν την καρδιά της Formula 1, η Ferrari θα αποχωρήσει. Η εταιρεία μας, μαζί με την Mercedes ενδιαφέρεται για τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου στο τεχνολογικό κομμάτι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ