Σάινθ: «Κάποιοι δεν θέλαν να είμαι στην κορυφή»

Σάινθ: «Κάποιοι δεν θέλαν να είμαι στην κορυφή»

Για την κριτική που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν στη Formula 1, αλλά και τους λόγους που ο Φερστάπεν πήρε το πρωτάθλημα, μίλησε ο Κάρλος Σάινθ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Ισπανική «AS», ο πιλότος της Ferrari, Κάρλος Σάινθ, μίλησε για την κριτική που είχε δεχθεί στα μέσα της σεζόν και για το γεγονός ότι κάποια άτομα δεν τον ήθελαν να πρωταγωνιστεί στην ομάδα.

Επίσης αναφέρθηκε και στους λόγους που ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε και πάλι παγκόσμιος πρωταθλητής με το μονοθέσιο της Red Bull.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

«Μπορώ να το καταλάβω ότι μετά από τους πρώτους αγώνες, ο Σαρλ ήταν ξεκάθαρα ένα βήμα μπροστά μου τόσο στις δοκιμές κατάταξης όσο και στο ρυθμό αγώνα. Αλλά στο μέσον της χρονιάς βελτιώθηκα πολύ. Άρχιζα να μπαίνω στη μάχη πιο συχνά, και ήταν λίγο εκνευριστικό κατά έναν τρόπο, διότι κάποιοι έδειχναν να μην με ήθελαν εκεί».

«Δεχόμουν κριτική ότι δεν ήμουν στην κορυφή, και όταν μπήκα στις μάχες της κορυφής κάποιοι αναρωτιόντουσαν τι έκανα εκεί μπροστά και σκέφτονταν ότι έπρεπε να αφήσω τον Σαρλ να κερδίζει τα πάντα. Ήταν εκνευριστικό, ειδικά από τον Τύπο. Ευτυχώς δεν δίνω και τόση σημασία σε ό,τι λέγεται».

«Ο Ματία Μπινότο, διευθυντής της Scuderia, και η ομάδα, αναγνωρίζουν ότι αυτή είναι μία από τις δυνάμεις μας. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν κάποιοι ακόλουθοι της Ferrari που δεν ήθελαν να υπάρχουν δύο καλοί οδηγοί. Ίσως όμως αυτή να είναι μια ερώτηση για κάποιους άλλους, διότι εγώ είμαι πεπεισμένος ότι το καλύτερο για την ομάδα είναι να έχει δύο οδηγούς που να αγωνίζονται όσο το δυνατόν πιο κοντά ο ένας στον άλλον».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Μαξ Φερστάπεν:

«Είναι το αυτοκίνητο, είναι ο οδηγός, είναι η ομάδα, είναι η στρατηγική, είναι τα πιτ-στοπς. Έκαναν τόσους πολλούς αγώνες χωρίς κανένα λάθος. Έκαναν τα περισσότερα πράγματα τέλεια. Κι επιπλέον, όταν υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Μαξ, το λύνουν γρήγορα. Αυτή είναι η διαφορά και ο λόγος που κυριαρχούν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ