Κούλθαρντ: «Εάν ήταν άλλος στην θέση του Αλόνσο θα είχε εγκαταλείψει»

Κούλθαρντ: «Εάν ήταν άλλος στην θέση του Αλόνσο θα είχε εγκαταλείψει»

O Ντέιβιντ Κούλθαρντ εκθείασε τον Φερνάντο Αλόνσο μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Ισπανός στην πίστα του Όστιν.

Ο Σκοτσέζος πρώην οδηγός της F1, Ντέιβιντ Κούλθαρντ, αναφέρθηκε στο μαχητικό πνεύμα του Φερνάντο Αλόνσο μετά το τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Ισπανός στην πίστα του Όστιν.

O δις παγκόσμιος πρωταθλητής υπέστη ένα φοβερό ατύχημα μετά από σύγκρουση που είχε με τον Λανς Στρολ της Άστον Μάρτιν. Το μονοθέσιο της Αλπάιν «απογειώθηκε» πριν χτυπήσει στις μπαριέρες κι ο Ισπανός τόνισε ότι ένιωσε φόβο, καθώς του ήρθαν στο μυαλό οι μνήμες από την Μελβούρνη το 2016, ενώ πίστεψε ότι ο αγώνας του είχε τελειώσει.

Διαβάστε επίσης: Η νέα… ζωή του Λαζάρ Ραντζέλοβιτς (vids)

Παραδόξως, όμως, το μονοθέσιο δεν υπέστη τόσο σοβαρές ζημιές ώστε να εγκαταλείψει τον αγώνα κι ο Ισπανός «πιλότος», αλλάζοντας την μπροστινή πτέρυγα, επέστρεψε για να τερματίσει 7ος.

Ο Ντέιβιβντ Κούλθαρντ υποστήριξε πως ένας άλλος οδηγός δεν θα μπορούσε να συνεχίσει μετά από ένα τέτοιο ατύχημα και θα εγκατέλειπε αμέσως. «Θεωρώ ότι ένας άλλος οδηγός πιο άπειρος θα είχε εγκαταλείψει.

Μόλις το μονοθέσιο μετά την πτώση έπεφτε στον τοίχο θα έλεγε πως ο αγώνας τελείωσε. Όχι όμως ο Φερνάντο, o οποίος όχι μόνο συνέχισε αλλά «πέφτοντας» στην 17η θέση μετά το πιτ στοπ, τερμάτισε στην 7η θέση. Και έχοντας επίσης υπόψη ότι είναι 41 ετών. Οι νέοι οδηγοί πρέπει να πάρουν μαθήματα από τον δις πρωταθλητή.»

Αργότερα αφαιρέθηκαν οι βαθμοί που κατέκτησε ο Αλόνσο, καθώς του επέβαλαν ποινή 30 δευτερολέπτων. Οι αγωνοδίκες συμφώνησαν μετά από διαμαρτυρία της Χάας ότι το μονοθέσιό του δεν ήταν ασφαλές κι ότι έπρεπε να του είχαν δείξει τη μαύρη και πορτοκαλί σημαία λόγω του καθρέφτη που κρεμόταν μετά το ατύχημα και προς το τέλος του αγώνα του έσπασε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ