Κατατακτήριες GP Μπαχρέιν: Πρωταθληματική πρεμιέρα για Φερστάπεν και Red Bull

Κατατακτήριες GP Μπαχρέιν: Πρωταθληματική πρεμιέρα για Φερστάπεν και Red Bull

Μαξ Φερστάπεν και Red Bull ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στα επίσημα δοκιμαστικά του Grand Prix της Formula 1 στο Μπαχρέιν, με τον Ολλανδό να είναι ο ταχύτερος και τον ομόσταυλό του, Σέρχιο Πέρες, να ξεκινά δεύτερος.

Ιδανικό ξεκίνημα στη σεζόν για τη Red Bull, που φαίνεται να ξεκινά από εκεί που σταμάτησε πέρσι, τουλάχιστον από πλευρά απόλυτης ταχύτητας. Ο πρωταθλητής της περσινής σεζόν, Μάξ Φερστάπεν, έδειξε με το… καλησπέρα τις διαθέσεις του, εξασφαλίζοντας την pole position, με τον δεύτερο οδηγό της αυστριακής ομάδας, Τσέκο Πέρες, να ξεκινά τον αυριανό αγώνα από τη 2η θέση.

Στη δεύτερη γραμμή της εκκίνησης θα βρίσκονται οι δύο Ferrariμε τον Λεκλέρκ και τον Σάινθ σε 3η και 4η θέση αντίστοιχα, ενώ ο εξαιρετικός στα ελεύθερα δοκιμαστικά Αλόνσο, οδήγησε την Aston Martin στην 5η θέση.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Το σχέδιο του Μίτσελ και ο κομβικός Μασούρας (vids)

Με μικρή διαφορά από τον Ισπανό, στην 6η και 7η θέση, ξεκινούν οι δύο Mercedes με τον Ράσελ να νικά τον Χάμιλτον στην εσωτερική μονομαχία τους, με την δεκάδα να κλείνουν οι Στρολ με Aston Martin, Οκόν με Renault Alpine και Χούλκενμπεργκ με Haas.

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης πράξης του Grand Prix του Μπαχρέιν είναι το πλασάρισμα της Haas στην πρώτη δεκάδα με τον Χούλκενμπεργκ, ενώ αρνητική εντύπωση έκανε η μέτρια εμφάνιση των δύο McLaren με τους Νόρις και Πιάστρι σε 11η και 18η θέση αντίστοιχα, αλλά και ο καταποντισμός του Πιέρ Γκασλί που εκκινεί από την τελευταία θέση του grid, με τον Οκόν να σώζει το πρεστίζ της γαλλικής ομάδας με την 9η θέση του.

Ακολουθεί αναλυτικά η κατάταξη και οι χρόνοι των οδηγών:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ