Formula 1 : Απίθανη και ανέλπιστη νίκη για Χάμιλτον στο Αζερμπαϊτζάν!

Formula 1 : Απίθανη και ανέλπιστη νίκη για Χάμιλτον στο Αζερμπαϊτζάν!

Σ' έναν συναρπαστικό αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε μια ανέλπιστη νίκη, εκμεταλλευόμενος την σύγκρουση Ρικιάρντο-Φερστάπεν και την ατυχία του Βάλτερι Μπότας! Δεύτερος ο Ράικονεν, τρίτος ο Πέρεζ, τέταρτος ο poleman Φέτελ!

Σ’ έναν απίθανο αγώνα γεμάτο ατυχίες και εγκαταλείψεις, ο Λιούις Χάμιλοτν πήρε την ανέλπτιστη νίκη στο Αζερμπαϊτζάν και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας! Δεύτερος ο απίθανος Ράικονεν, τρίτος ο Πέρεζ, εκτός βάθρου ο Φέτελ, τρομερά άτυχος ο Μπότας.

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε την πρώτη πεντάδα αναλλοίωτη, με τον Φέτελ να μένει μπροστά από τον Χάμιλτον, τον Μπότας και τις δύο Ρεντ Μπουλ, ωστόσο στις πιο πίσω θέσεις έγινε ο κακός χαμός, με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να μπαίνει μέσα μόλις στον 1ο γύρο!

Ο Ράικονεν ακούμπησε με τον Οκόν και αναγκάστηκε να μπει στα πιτ στοπ για ν αλλάξει αεροτομή, με τον Γάλλο πιλότο να εγκαταλείπει. Έπειτα ο Αλόνσο βρήκε με τον Σιρότκιν (εγκατέλειψε και ο Ρώσος), κλατάροντας το ελαστικό του.

Όταν έφυγε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στον 5ο γύρο «άναψε» ξανά η μάχη.

Ο Φέτελ άνοιξε τη διαφορά στα 3 δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Χάμιλτον και έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα μέχρι το πρώτο πιτ στοπ. Ουσιαστικά η μεγάλη μάχη γινόταν για τις θέσεις 4-5, με τις δύο Ρεντ Μπουλ και τις δύο Ρενό να μάχονται λυσσαλέα.

Oι μάχες των δύο «ταύρων» ήταν συγκλονιστικές, με τον Ρικιάρντο να περνάει τον Φερστάπεν σε τουλάχιστον 4 περιπτώσεις και τον Ολλανδό να παίρνει άμεσα τη θέση του πίσω, συνήθως με βίαιο τρόπο. Στον 39ο γύρο συνέβη το «μοιραίο». Ο Φερστάπεν φαίνεται πως άλλαξε 2 φορές την γραμμή του, ο Ρικιάρντο «μπήκε» με περισσότερα χιλιόμετρα, απ’ όσα έπρεπε και τα μονοθέσιά τους διαλύθηκαν με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να μπαίνει, φυσικά, στην πίστα δέκα γύρους πριν το φινάλε.

Ο Γκροζάν έπεσε χωρίς λόγο στον τοίχο, ενώ ακολουθούσε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας! Το ατύχημα του Γάλλου πιλότου ανάγκασε το Αυτοκίνητο Ασφαλείας να βγει καθυστερημένα, αφήνοντας μόνο 4 γύρους στους οποίους θα παίζονταν όλα.

Ο Μπότας ήταν αυτός που εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς δεν είχε κάνει την αλλαγή του και κατάφερε να παραμείνει πρώτος! Ο Φέτελ αγχώθηκε και στην πρώτη στροφή -όταν έφυγε το αυτοκίνητο ασφαλείας- κατάφερε να μπλοκάρει τους τροχούς του και να χάσει 2 θέσεις!!!

Ο Φινλανδός πιλότος έδειχνε ανίκητος με τον Χάμιλτον 2ο και τον εκπληκτικό Ράικονεν τρίτο, όμως λίγο πριν το φινάλε πάτησε ένα θραύσμα και διέλυσε το λάστιχο του με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει την πρώτη θέση!

Την κατάσταση αυτή εκμεταλλεύθηκε ο Χάμιλτον, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη φετινή του νίκη και πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Κίμι Ράικονεν, με τον Φέτελ να χάνει και την 3η θέση από έναν εξαιρετικό Σέρτζιο Πέρεζ!

Βαθμολογία οδηγών

1) Χάμιλτον 70

2) Φέτελ 66

3) Ράικονεν 48

4) Μπότας 40

5) Ρικιάρντο 37

6) Αλόνσο 28

7) Χούλκενμπεργκ 22

8) Φερστάπεν 18

9) Πέρεζ 15

10) Σάινθ 13

11) Γκασλί 12

12) Μάγκνουνσεν 11

13) Λεκλέρκ 8

14) Φαντούρν 8

15) Στρολ 4

16) Έρικσον 2

17) Οκόν 1

18) Χάρτλεϊ 1

Βαθμολογία κατασκευαστών

1) Ferrari 114

2) Mercedes 110

3) Red Bull 55

4) McLaren 36

5) Renault 35

6) Force India 16

7) Toro Rosso 13

8) Haas 11

9) Sauber 10

10) Williams 4

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ