Μάχη Μαζέπιν και Μεγάλης Βρετανίας με… φόντο την Formula 1

Μάχη Μαζέπιν και Μεγάλης Βρετανίας με… φόντο την Formula 1

Ο Ρώσος πρώην οδηγός της Φόρμουλα Ένα, Νικίτα Μαζέπιν, δίνει μάχη κατά των βρετανικών κυρώσεων που του επιβλήθηκαν μετά την εισβολή στην Ουκρανία, σε μια προσπάθεια να «αναστήσει» την αγωνιστική καριέρα του.

Ο 24χρονος πιλότος της Formula 1, Νικίτα Μαζέπιν, αποτέλεσε τον περασμένο Μάρτιο παρελθόν από τη Haas, που επίσης έκοψε τους… δεσμούς της με τη ρωσική εταιρεία Uralkali, τον έλεγχο της οποίας είχε τότε ο πατέρας του, ο γεννημένος στη Λευκορωσία ολιγάρχης, Ντμίτρι Μαζέπιν.

Και στους δύο επιβλήθηκαν αργότερα κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία περιέγραψε τον Ντμίτρι Μαζέπιν ως «ένα μέλος του στενότερου κύκλου» του Προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς επίσης από τη Μεγάλη Βρετανία και τον Καναδά.

Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» μεγατόνων στο ΝΒΑ – «Μετακομίζει» στη Δύση ο Αντετοκούνμπο;

Τώρα ο Νικίτα Μαζέπιν προσπαθεί να ανατρέψει τις βρετανικές κυρώσεις, προκειμένου να μπορέσει να διαπραγματευθεί με ομάδες της Φόρμουλα Ένα την επιστροφή του στο πρωτάθλημα το 2024. Η Μεγάλη Βρετανία επέβαλε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτική απαγόρευση στον Μαζέπιν, με αποτέλεσμα, όπως δήλωσαν σήμερα οι δικηγόροι του σε δικαστήριο του Λονδίνου, να τον εμποδίζουν να διαπραγματευθεί με ομάδες.

Η δικηγόρος του, Ρέιτσελ Σκοτ, τόνισε ότι ο Μαζέπιν ήθελε να εκδικαστεί η υπόθεσή του με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, εξαιτίας της ανάγκης να αναπτύξει μια σχέση με το προσωπικό της ομάδας πριν απο τη σεζόν του 2024, εάν του προσφερθεί ένα συμβόλαιο.

Ο Μαζέπιν αμφισβητεί επίσης τις κυρώσεις που του επέβαλαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να επιστρέψει στη Φόρμουλα Ένα. Σε κατάθεσή του ως μάρτυρας, είπε ότι «ακόμα κι αν – ή ενώ- οι καναδικές κυρώσεις παραμένουν σε ισχύ, υπάρχει τουλάχιστον μια προοπτική να μπορέσω να μπω σε διαπραγματεύσεις για να επιστρέψω στη Φόρμουλα Ένα, αν αρθούν οι κυρώσεις τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Όμως, οι δικηγόροι που εκπροσωπούν το Υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας υποστήριξαν ότι ο Μαζέπιν θα μπορούσε να διαπραγματευθεί με ομάδες της Φόρμουλα Ένα με τις κυρώσεις εν ισχύ.

Άλλη μια ακρόαση αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, προκειμένου να αποφασιστεί εάν οι κυρώσεις μπορούν να αρθούν προσωρινά, εν αναμονή της εκδίκασης της υπόθεσης, η οποία θα λάβει χώρα τον Ιούλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ