Nικητής στην Ισπανία ο Φερστάπεν, το «2-3» η Mercedes

Nικητής στην Ισπανία ο Φερστάπεν, το «2-3» η Mercedes

Άλλη μια νίκη για τον Μαξ Φερσταπεν που κατέκτησε και το ισπανικό grand prix. Μεγάλη βελτίωση για τις Mercedes με Χάμιλτον και Ράσελ να καταλαμβάνουν τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου.

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν ο νικητής του σημερινού grand prix της Formula 1 που διεξήχθη στη Βαρκελώνη, φτάνοντας τις πέντε επιτυχίες στην τρέχουσα σεζόν.

Ο Ολλανδός back to back παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull, ο οποίος εκκίνησε από την pole position, ήταν από την αρχή εντυπωσιακός και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βρετανό πιλότο της Mercedes, Λιούις Χάμιλτον, και στην τρίτη ο συμπατριώτης και ομόσταυλος του Τζορτζ Ράσελ.

Διαβάστε επίσης: Η (καλύτερη) επίθεση θέλει νέους πρωταγωνιστές

Η Mercedes έδειξε σε όλη τη διάρκεια του grand prix, έδειξε πως έχει βελτιωθεί πολύ σε θέματα αξιοπιστίας και τελικής ταχύτητας που της επέτρεψαν να είναι ανταγωνιστική προς την Red Bull του Πέρες, αλλά και τις Ferrari και την Aston Martin του Αλόνσο που είναι φέτος εκπληκτικός.

Αναλυτικά βαθμολογούμενη 10άδα

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 40ή νίκη του Φερστάπεν με τη Red Bull, ο οποίος παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών και είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Με τη νίκη αυτή έφτασε τους 170 βαθμούς στην κατάταξη οδηγών στη σεζόν, με τον ομόσταυλό του να βρίσκεται στους 117 και τρίτο τον Φερνάντο Αλόνσο με 99 βαθμούς.

Στην 4η και 5η θέση ακολουθούν οι Χάμιλτον (87β) και Ράσελ (65β) με Mercedes, ενώ στην 6η και 7η θέση οι δύο Ferrari με Σάινθ (58β) και Λεκλέρκ (42β) που απογοητεύουν ως ώρας.

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών τώρα, η Red Bull είναι και πάλι πρώτη με 287 βαθμούς, με την Mercedes μετά την πολύ καλή εμφάνιση των δύο Βρετανών οδηγών της να βρίσκεται στη 2η θέση με 152 βαθμούς, αφήνοντας 3η την Aston Martin του τρομερού Αλόνσο με 134 βαθμούς και την… ασθμαίνουσα Ferrari 4η με 100 βαθμούς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ