Παρουσιάστηκε το Ράλι Ακρόπολις για το 2023 – Στην Πλατεία Νερού η υπερειδική διαδρομή

Παρουσιάστηκε το Ράλι Ακρόπολις για το 2023 – Στην Πλατεία Νερού η υπερειδική διαδρομή

Τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν ανά ένα, ακριβώς όπως και στις 14 ειδικές διαδρομές που θα αποτελέσουν το πεδίο δράσης του αγώνα τις επόμενες τρεις ημέρες.

Οι λεπτομέρειες του εφετινού Ράλι Ακρόπολις, το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 7-10 Σεπτεμβρίου και αποτελεί τον 10ο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), παρουσιάστηκαν σήμερα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πλωτό χώρο εκδηλώσεων «Ploes».

Σε αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος, παράλληλα με τα νέα καθήκοντά του, ανέλαβε και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, αποκάλυψε ότι η υπερειδική διαδρομή για το εφετινό «Ράλι των Θεών» θα διεξαχθεί στην Πλατεία Νερού.

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε σχετικά:  «Το φετινό EKO Ράλι Ακρόπολις θα είναι το επιστέγασμα της 70χρονης ιστορίας του αγώνα. Φέτος, στοχεύουμε να προβάλλουμε ακόμα ένα δυνατό σημείο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο. Πρόκειται για μια μοναδική τοποθεσία, ανάμεσα σε εμβληματικά σημεία όπως το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το Ελληνικό, το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, η Μαρίνα Φλοίσβου, με κέντρο πάντα την Ακρόπολη. Η Αθήνα της ιστορίας συναντά την Αθήνα του 21ου αιώνα».

Η υπερειδική διαδρομή, η οποία θα ακολουθήσει την πανηγυρική εκκίνηση κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολις, θα έχει μήκος 1,48 χιλιόμετρα και θα διεξαχθεί υπό το βλέμμα 6.300 καθήμενων, αλλά και όλων των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα βρεθούν στους προκαθορισμένους χώρους θεατών, με ελεύθερη είσοδο. Τα αυτοκίνητα θα αγωνιστούν ανά ένα, ακριβώς όπως και στις 14 ειδικές διαδρομές που θα αποτελέσουν το πεδίο δράσης του αγώνα τις επόμενες τρεις ημέρες. Από τις ε.δ. «Λουτράκι» και «Πίσια» σε εκείνες της Στερεάς Ελλάδας, με επίκεντρο και πάλι τη Λαμία, η διαδρομή του φετινού αγώνα, όπως αποκαλύφθηκε και μέσω ψηφιακών γραφημάτων, είναι ίσως η πιο αντιπροσωπευτική της 70χρονης ιστορίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονόμου απένειμε τιμητική πλακέτα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, έχοντας νωρίτερα αναφερθεί στην πολύτιμη προσφορά του προκατόχου του αναφορικά με την επιστροφή του αγώνα στο WRC και με το επίπεδο διοργάνωσής του τα προηγούμενα δύο χρόνια. Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης έκανε μια ανασκόπηση των όσων «έφεραν» το 2021 το Ράλι Ακρόπολις και πάλι στο WRC, επισημαίνοντας κατά την ομιλία του πως «η σημερινή είναι μια δύσκολη μέρα, καθώς ολοκληρώνεται ένας όμορφος κύκλος». Στο μεταξύ, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι «στηρίζουμε διοργανώσεις όπως το Ράλι Ακρόπολις, που αποτελεί μια σημαντικότατη ευκαιρία προβολής της Ελλάδας, όπως και κομμάτι του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος, Φάνης Σπανός, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, καθώς και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, «παραδοσιακού» πλέον υποστηρικτή του αγώνα, Δρ. Αντώνης Αυγερινός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ