Χάμιλτον: «Ήμουν αργός σήμερα κι αυτό είναι όλο»

Χάμιλτον: «Ήμουν αργός σήμερα κι αυτό είναι όλο»

Ο Λιούις Χάμιλτον αποκλείστηκε από την πρώτη δεκάδα εκκίνησης στο GP της Ολλανδίας στις δεύτερες κατατακτήριες δοκιμές επειδή ήταν αργός, όπως δήλωσε.

Ο επτά φορές πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, μετά τον αποκλεισμό του από την πρώτη δεκάδα εκκίνησης, δήλωσε πως δεν ξεκλείδωσε ποτέ την ταχύτητα της Mercedes W13, σε αντίθεση με τον Τζορτζ Ράσελ ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση εκκίνησης ενόψει του 13ου αγώνα του πρωταθλήματος της Formula 1, στην πίστα Ζάντβορτ.

Ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε το Q2 με τον 12ο καλύτερο χρόνο, με διαφορά μικρότερη του ενός δεκάτου του δευτερολέπτου από τη 10η θέση που θα του έδινε την πρόκριση. Όλα αυτά συνέβησαν με τα ενδιάμεσα ελαστικά βροχής, σε μια πίστα που στέγνωσε κατά την διάρκεια των δοκιμών.

Διαβάστε επίσης: Φρανσίσκο Ορτέγκα: Ένας φουλ μπακ που αναβαθμίζει την αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού (vids)

Ο Χάμιλτον όμως υποστήριξε πως ούτε οι συνθήκες, ούτε το κυκλοφοριακό ήταν οι αιτίες του αποκλεισμού του από την πρώτη δεκάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βρετανού

Μιλώντας για την πτώση της απόδοσής του σε σχέση με τις αρκετά ανταγωνιστικές του εμφανίσεις στις χθεσινές πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ο Χάμιλτον είπε: «Ειλικρινά δεν ξέρω [τι συνέβη]. Το αυτοκίνητο δεν έδινε και τόσο καλή αίσθηση μετά τις δεύτερες δοκιμές. Το αισθάνθηκα σπουδαίο στις πρώτες, αλλά έκτοτε δεν είχα ποτέ ξανά την ίδια αίσθηση. Οπότε δεν είναι σίγουρος ποιο είναι [το πρόβλημα]. Το αυτοκίνητο ήταν δύσκολο».

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι ο Χάμιλτον εμποδίστηκε δύο φορές στο Q2, από τους Γιούκι Τσουνόντα και Λανς Στρολ, που μετά τις δοκιμές κατάταξης κλήθηκαν για αυτά τα συμβάντα από τους αγωνοδίκες σε απολογία. «Υπήρξαν κάποιοι άλλοι που μπήκαν στη μέση σε κάποιους προηγούμενους γύρους, όπως ο Τσουνόντα, αλλά δεν μου κόστισαν χρόνο», εξήγησε ο Βρετανός.

Ο Χάμιλτον κατέληξε λέγοντας πως «είμαι πολύ μακριά από τους πρωτοπόρους» σε ερώτηση αν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο στον αυριανό αγώνα. Όμως διευκρίνισε πως «θα προσπαθήσω να αναστρέψω την αρνητική έκβαση σε θετική αύριο».

Σε δηλώσεις του αγγλικό Sky Sports, αμέσως μετά το τέλος του Q2, ο 38χρονος είπε: «Έκανα δύο γρήγορους γύρους στο τέλος και τα ελαστικά υπερθερμάνθηκαν, οπότε δεν μπορούσα να βελτιώσω στον τελευταίο γύρο. Ελπίζω ότι στον αγώνα, που το αυτοκίνητο θα είναι βαρύτερο [από τα καύσιμα], ίσως να μπορέσουμε να ανελιχθούμε. Δεν είναι μια εύκολη πίστα για να ανέβεις θέσεις, αλλά αύριο είναι μια καινούρια μέρα και θα κάνω το καλύτερο που μπορώ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ