Ο «Ιπτάμενος Φινλανδός» έγινε 50 ετών

Ο «Ιπτάμενος Φινλανδός» έγινε 50 ετών

Ο θρύλος της F1, Μίκα Χάκινεν, γιορτάζει σήμερα τα πεντηκοστά του γενέθλια.

Σαν σήμερα, στις 28 Σεπτεμβρίου του 1968, γεννήθηκε ένας ζωντανός θρύλος για τις πίστες της Formula 1, εν ονόματι Μίκα Χάκινεν.

Ο Φινλανδός πιλότος άφησε το «στίγμα» του ως οδηγός της ΜακΛάρεν, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα το 1998,1999, αποκτώντας έτσι το προσωνύμιο «Flying Finn» (Ιπτάμενος Φινλανδός).

Την σεζόν 2000, μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο της F1, ωστόσο έμεινε στην ιστορία η τρομερή προσπέραση του στον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ στο γκράν πρι του Βελγίου.

Τέλος, ένα χρόνο πριν σταματήσει από την F1, το 2001 κατέκτησε το τελευταίο γκράν πρι της καριέρας του στην Αμερική, εκεί όπου δέκα χρόνια πριν είχε πρωτοεμφανιστεί οδηγώντας το μονοθέσιο της Λότους!

Η ΜακΛάρεν δεν θα μπορούσε να μην ευχηθεί στον Φινλανδό για τα γενέθλιά του με ένα αποκλειστικό βίντεο.

https://twitter.com/McLarenF1/status/1045558528797216769

Και αν, όσοι διαβάζεται αυτό το κείμενο, πιστεύεται στα… παιχνίδια των αριθμών και της μοίρας, τα γενέθλια του Φινλανδού οδηγού είναι πολύ σημαντικά για το θεσμό της F1.

Το 1990, ένα χρόνο πριν ξεκινήσει ο 22χρονος τότε Χάκινεν την καριέρα του στο γκράν πρι της Αμερικής, ο Ιρλανδός συνάδελφός του Μάρτιν Ντόνελι, θα τραυματιζόταν σοβαρά και θα διέκοπτε την καριέρα του. Χτύπησε με σφοδρότητα στον τοίχο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να διαλυθεί και να βρεθεί στο οδόστρωμα. Όλα αυτά, σε ατύχημα που είχε στην Ισπανία και την Σεβίλλη στο «Circuito De Jerez». Ήταν ένα σοκαριστικό περιστατικό για τον θεσμό, ώστε να μπουν σε προβληματισμό οι αρμόδιες αρχές για την καλύτερη προστασία των οδηγών.

https://www.youtube.com/watch?v=iFPrsCNn5QM

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ