F1: Έκανε… πλάκα στην Αυστραλία ο Μπότας (pic)

F1: Έκανε… πλάκα στην Αυστραλία ο Μπότας (pic)

Ο Βάλτερι Μπότας με την πρώτη του νίκη από το 2017 πήρε την παρθενική καρό σημαία της χρονιάς, στο Grand Prix της Αυστραλίας. Χάμιλτον και Φερστάπεν οι άλλοι δύο του βάθρου.

Ο Βάλτερι Μπότας πραγματοποίησε έναν αψεγάδιαστο αγώνα στη Μελβούρνη παίρνοντας μια άνετη νίκη αν και ξεκίνησε πίσω από τον Λιόυις Χάμιλτον ο οποίος τερμάτισε δεύτερος με 20,8 δευτερόλεπτα διαφορά.

Με το… καλημέρα το 1-2 η Mercedes που δείχνει τη δυναμική της. Στην τρίτη θέση του βάθρου ο Φερστάπεν με την Red Bull, τέταρτος ο Φέτελ με την Ferrari να απογοητεύει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς καθώς και ο Λεκλέρκ τερμάτισε πέμπτος.

Στα του αγώνα, ο Μπότας πέρασε με την εκκίνηση τον Χάμιλτον και έκτοτε δεν κοίταξε ξανά πίσω πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή εμφάνιση που του έδωσε την πρώτη του νίκη από τον Νοέμβρη του 2017 και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του.

Ο Φέτελ κράτησε την θέση του στο ξεκίνημα αν και πιέστηκε από τον ομόσταβλό του Λεκλέρκ ωστόσο στον 31ο γύρο είδε τον Φερστάπεν να τον προσπερνά και να χάνει την θέση στο βάθρο.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τους 25 βαθμούς της νίκης, ο Μπότας πήρε +1 βαθμό καθώς έκανε και τον ταχύτερο γύρο (σ.σ από φέτος όποιος κάνει ταχύτερο γύρο θα παίρνει έναν βαθμό).

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν με Haas, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με Renault, ο Κίμι Ράικονεν που έκανε ντεμπούτο με την Alfa Romeo, ο Λανς Στρολ με τη Racing Point και ο Ντανιίλ Κβίατ με Toro Rosso συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Επόμενος αγώνας θα γίνει σε δύο εβδομάδες στο Μπαχρέιν.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ