To σχέδιο της Formula 1 για εκκίνηση χωρίς θεατές (pic)

To σχέδιο της Formula 1 για εκκίνηση χωρίς θεατές (pic)

Η Formula 1 ετοιμάζει το πλάνο της για την έναρξη της σεζόν, με το πιο πιθανό σενάριο να είναι πως θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Η Φόρμουλα 1 εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, πιθανότατα στην Ευρώπη, μόλις η σεζόν, που αφού έχει σταματήσει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ξεκινήσει.

Το εναρκτήριο GP στην Αυστραλία στις 15 Μαρτίου ακυρώθηκε και κάθε αγώνας μέχρι το γαλλικό Grand Prix στις 28 Ιουνίου έχει αναβληθεί μέχρι στιγμής.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Φόρμουλα Ένα, Ρος Μπράουν είπε σε μια τηλεοπτική εκπομπή του Sky Sports ότι «μια σεζόν μεταξύ οκτώ και 19 αγώνων θα μπορούσε να είναι ακόμα δυνατή». «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε το ενδεχόμενο…κλειστών αγώνων. Πώς θα μπορούσαμε να φέρουμε τους ανθρώπους εκεί, πώς θα τους προστατέψαμε, πώς θα επιστρέφαμε», είπε. «Κάθε αλλαγή συζητείται.»

Το Grand Prix στο Μπαχρέιν τον προηγούμενο μήνα συζητήθηκε να διεξαχθεί χωρίς θεατές, για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος, προτού αναβληθεί.

Η Φόρμουλα 1 έχει προσπαθήσει, μετά την διακοπή της να καθορίσει ένα νέο πρόγραμμα, που θα μπορούσε να έχει αγώνες σε διαδοχικά Σαββατοκύριακα και στο νέο έτος.

Ο Μπράουν ανέφερε ότι η ασφάλεια και τα ταξίδια ήταν μεγάλα ζητήματα και ότι επίσης το ξεκίνημα στην Ευρώπη είναι μία πιθανότατα ακόμη και αν ένα μεγάλο μέρος της ηπείρου είναι σήμερα σε καραντίνα, καθώς οι χώρες αγωνίζονται να περιορίσουν τον ιό.

«Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα πολύ κλειστό περιβάλλον όπου οι ομάδες έρχονται με καθορισμένο σχέδιο, να έχουμε εξασφαλίσει ότι όλοι έχουν εξεταστεί δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για κανέναν και έχουμε έναν αγώνα χωρίς θεατές», πρόσθεσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ