Προκρίθηκε στην τετράδα η Ουγγαρία, 10-8 την Ισπανία

Προκρίθηκε στην τετράδα η Ουγγαρία, 10-8 την Ισπανία

Οι Ούγγροι δυσκολεύτηκαν κόντρα στους Ισπανούς αλλά λύγισαν την αντίσταση τους.

Την πιο κατάλληλη στιγμή πήρε τα πάνω της η Ουγγαρία στον 17ο World League Super Final. Η ομάδα του Ατίλα Μπίρο επανήλθε μεταμορφωμένη και δριμύτερη, μετά από δύο ήττες στον Όμιλο (όπου είχε πάρει την 3η θέση), έτσι που στον πρώτο προημιτελικό της διοργάνωσης, κόντρα στην Ισπανία, την Πέμπτη (17/6) το μεσημέρι στο ΟΑΚΑ, έδειξε τα δόντια της και εμφανίστηκε αποφασισμένη να πάει για τα ψηλά. Οι Μαγυάρες νίκησαν με 10-8 τις Ισπανίδες και «πέταξαν» προς την τετράδα. Στον ημιτελικό, αύριο Παρασκευή 18/6 (αρχικός προγραμματισμός 20.15) θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του δεύτερου χρονικά προημιτελικού ανάμεσα στον Καναδά και το Καζακστάν (κοντράρονται στις 16.45).

Το ματς ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάκρκειά του με τις Μαγυάρες να παίρνουν σημαντικό προβάδισμα σε κρίσιμα χρονικά σημεία. Με άμυνα για σεμινάριο και το γνωστό σκληρό της παιχνίδι, η Ουγγαρία μπλόκαρε για τα καλά τα ατού της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας και έλεγχε τον ρυθμό από το ξεκίνημα του αγώνα. Σε μεγάλη μέρα, μάλιστα, βρέθηκε η τερματοφύλακάς της Άλντα Μάγιαρι, που.. «κατέβασε τα ρολά» και μάλιστα αναδείχθηκε και παίκτρια του αγώνα (MVP, φωτο 2).

Στο τρίτο οκτάλεπτο, τα κορίτσια του Μπίρο, μάλιστα, έκαναν το ξεπέταγμα βρίσκοντας πιο εύκολα τις λύσεις επιθετικά και με κορυφαία τη Ρίτα Κέστελι, έφτασε να προηγείται με 7-4. Οι Ισπανίδες του (πολύ εκνευρισμένου σήμερα) Μιγκέλ Όκα μείωσαν σε 7-6, αλλά με ένα ξέσπασμα και πάλι η Ουγγαρία πέρασε ακόμα και με 10-6, 5.41 πριν από τη λήξη και ουσιαστικά καθάρισε τον αγώνα. Η Ισπανία απλά μείωσε στο τελικό 10-8.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 10-8

Οκτάλεπτα: 3-3, 3-1, 2-2, 2-2.

Σκόρερ:

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Σιλάγκι 1, Γκουρισάτι 1, Κέστελι 3, Λεϊμεέτερ 2, Γκιόγκιοζι 1, Γκάρντα 2.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Εσπάρ Α. 3, Ορτίθ 1, Ταραγκό 3, Φότσα 1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ