Το παγκόσμιο 39-0 του quadruple του Θρύλου και τα καλύτερα που έρχονται… (vids)

Το παγκόσμιο 39-0 του quadruple του Θρύλου και τα καλύτερα που έρχονται… (vids)

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία κάνοντας ένα τρομακτικό quadruple, έχει δημιουργήσει τη δική της αυτοκρατορία και είναι ακόμα στην αρχή...

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να γράφει ιστορία στο γυναικείο πόλο, καθώς κατέκτησε και το πρωτάθλημα, επικρατώντας στον τρίτο τελικό στο Παπαστράτειο της Γλυφάδας με 14-9.

Τα κορίτσια του Αλεξάνταρ Τσίριτς κατάφεραν κάτι ανεπανάληπτο στον παγκόσμιο αθλητισμό, καθώς πήραν και τις τέσσερις κούπες που συμμετείχαν φέτος σε Ελλάδα και Ευρώπη (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Euroleague, Σούπερ Καπ Ευρώπης), ενώ τα τελευταία δυο χρόνια μετράνε δυο φοβερά τρεμπλ! Ότι και να πει κανείς για αυτή την υπερομάδα είναι λίγο, αφού σε κανένα άλλο ομαδικό άθλημα δεν έχει υπάρξει ξανά τόσο μεγάλη κυριαρχία.

Αν αναλογιστεί μάλιστα ότι εδώ και 9 σερί χρόνια, ο Ολυμπιακός κατακτάει το πρωτάθλημα, ενώ έχει σηκώσει κι άλλες ευρωπαϊκές κούπες καταλαβαίνει ότι το γυναικείο πόλο των Πειραιωτών αποτελεί μια από τις κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών σε όλα τα σπορ.

Τα τρομακτικά στατιστικά που λένε την αλήθεια

Τα «χρυσά» κορίτσια του Θρύλου απέδειξαν και φέτος ότι έχουν δημιουργήσει μια αυτοκρατορία, με τον Ολυμπιακό να είναι ο φόβος και ο τρόμος στις πισίνες. Και αν υπάρχει κάποιος δύσπιστος σχετικά με τα ανεπανάληπτα επιτεύγματα των παικτριών του Τσίριτς, υπάρχουν και τα στατιστικά που επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλη ομάδα στον κόσμο σε κανένα ομαδικό σπορ που να έχει τόσο μεγάλη κυριαρχία.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν δεν είναι μόνο ότι κατέκτησε τα πάντα. Είναι ότι ολοκλήρωσε μια ιστορική χρονιά χωρίς να χάσει. Η μάλλον για να είναι πιο σωστό, κερδίζοντας όλα τα παιχνίδια που έπαιξε. Οι ερυθρόλευκες έδωσαν συνολικά 39 ματς και τα κέρδισαν όλα, έχοντας το μυθικό 39-0!

Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είχε μαζί με τα play off 27-0, στο Κύπελλο 4-0, στην Euroleague 7-0 και φυσικά τη νίκη στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Ακόμη και το 39-0 όμως δεν λέει την αλήθεια. Η αλήθεια «κρύβεται» αλλού σχετικά με το πόσο σπουδαία ομάδα έχει δημιουργήσει καταρχήν ο Χάρης Παυλίδης και εν συνεχεία ο Αλεξάνταρ Τσίριτς.

Οι διαφορές στα γκολ και οι μέσοι όροι σε όλη τη σεζόν είναι που δείχνουν ότι ο Ολυμπιακός δεν γινόταν να μην κάνει αυτό το ιστορικό quadruple. Τα κορίτσια των Πειραιωτών λοιπόν έχουν σκοράρει σε 39 ματς 647 τέρματα και δέχτηκαν μόλις 257 και στις τέσσερις διοργανώσεις. Αυτό σημαίνει με λίγα λόγια ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε κατά μέσο όρο σε κάθε ματς 16,5 γκολ, ενώ δεχόταν μόλις 6,5 ανά παιχνίδι.

Δηλαδή είχε σχεδόν σε κάθε αναμέτρηση 10 γκολ διαφορά από τον αντίπαλο του. Μιλάμε για αριθμούς που όμοιοι τους δεν έχουν ξαναυπάρξει στο παγκόσμιο πόλο.

Η αυτοκρατορία συνεχίζεται…

Το πιο σημαντικό από όλα όμως δεν είναι οι κούπες, τα γκολ, τα ευρωπαϊκά σε αυτή την ομάδα. Είναι το γεγονός ότι είναι μόλις στην αρχή. Ναι, έχει καταφέρει να κάνει πέρσι το tremble και φέτος το quadruple, όμως έχει μπροστά της πολλά χρόνια να διαπρέψει και να διαλύσει όλα τα ρεκόρ σε όλα τα ομαδικά σπορ.

Οι βάσεις που έχει ο Ολυμπιακός είναι τρομακτικές, αφού διαθέτει τις καλύτερες ελληνίδες παίκτριες, μερικές από τις καλύτερες ξένες και όλα αυτά την ώρα που οι επιλογές για ενίσχυση είναι συγκεκριμένες και πάντα από το πάνω ράφι. Ο Αλεξάνταρ Τσίριτς κατάφερε να έρθει σε μια ομάδα που ήταν έτοιμοι και να πάρει τρεις τίτλους σε λίγους μήνες. Που να περάσει και τη δική του φιλοσοφία και να κάνει εκείνος τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού γνωρίζει ότι έχει το πιο ποιοτικό ρόστερ στην Ευρώπη, που έχει ακόμη και τώρα τη δυνατότητα να ενισχυθεί κι άλλο. Παράλληλα, ερχόμενος στον Ολυμπιακό ο Τσίριτς βρήκε μια ομάδα που ήταν υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης και Ελλάδος, ενώ έχει από τους πιο νεανικούς κορμούς.

Το πιο χαρακτηριστικό για το τι μέλλει γενέσθαι με αυτή την υπερομάδα είναι ότι η Μαργαρίτα Πλευρίτου, που είναι η αρχηγός της είναι γεννημένη το 1994 και είναι η μεγαλύτερη ηλικιακά πολίστρια στο ρόστερ! Πραγματικά εντυπωσιακό.

Ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια, έχει βγάλει και παίκτριες από τις ακαδημίες του και πλέον όλο το πλάνο ανταμείβεται, αφού καλώς ή κακώς και τη νέα σεζόν ο στόχος θα είναι ο ίδιος. Να κατακτήσει τα πάντα για τρίτη σερί χρονιά. Αρχής γενομένης φυσικά με τον τελικό του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ ανάμεσα στον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό και τον κάτοχο του Len Trophy, Εθνικό.

Η απονομή του πρωταθλήματος

Η κατάκτηση της back to back Euroleague

Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης

Η κατάκτηση του Κυπέλλου

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ