Ιταλία – Ελλάδα 11-10: Μόνο περηφάνια γι’ αυτούς τους γίγαντες

Ιταλία – Ελλάδα 11-10: Μόνο περηφάνια γι’ αυτούς τους γίγαντες

Η Ελλάδα πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, αλλά λύγισε στο τέλος με 11-10 και θα περιμένει τον ηττημένο του Ισπανία - Κροατία για το χάλκινο μετάλλιο.

Χάθηκε η ευκαιρία για την Εθνική! Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε κατάθεση ψυχής κόντρα στην παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία, πάλεψε με όλες της τις δυνάμεις, αλλά λύγισε στο τέλος από την «σκουάντρα ατζούρα» και με 11-10 έμεινε εκτός τελικού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Κόντρα σε Ισπανία ή Κροατία θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για μετάλλιο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα την Κυριακή (3/7, 15:30).

Κόστισαν τα κάκιστα ποσοστά της Εθνικής στον παίκτη παραπάνω, με την ομάδα του Σάντρο Καμπάνια να βρίσκει πιο εύκολα το γκολ από την περιφέρεια και να έχει περισσότερες λύσεις ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στάθηκε στο ύψος του ο Τζωρτζάτος που αντικατέστησε τον Ζερδεβά κάτω από τα δοκάρια. Πλεον, η Ιταλία θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί το στέμμα που κατέκτησε στην Γκουανγκζού πριν από τρία χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Η Σάκκαρη αποκλείστηκε πρόωρα από το Wimbledon

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα στο παιχνίδι για τις δύο ομάδες που δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Ντόλτσε για την Ιταλία ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο ματς, με τον Καλογερόπουλο να κάνει το 1-1. Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 3-1 για να μειώσει ο Βλαχόπουλος σε 3-2 και το οκτάλεπτο να τελειώσει στο 4-2 για την ομάδα του Καμπάνια που είχε ήδη τρία γκολ στον παραπάνω.

Ο Φουντούλης ισοφάρισε σε 4-4 με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου, η Ιταλία βρέθηκε και πάλι στο +2 με 6-4, αλλά ο Νικολαΐδης μείωσε σε 6-5 για το οκτάλεπτο. Οι άμυνες κυριάρχησαν στην τρίτη περίοδο όπου το σκορ έμεινε στο ένα γκολ διαφορά (7-6) υπέρ της Ιταλίας.

Κακό ήταν το ξεκίνημα στο τελευταίο οκτάλεπτο του ματς όπου η Ιταλία πέτυχε δύο γρήγορα γκολ και βρέθηκε για πρώτη φορά στο +3 με 9-6. Η Ελλάδα απάντησε με Κάκαρη και Καλογερόπουλο για το 9-8 και αργότερα για το 10-9 με Γενηδουνιά, αλλά το γκολ του Ντι Φούλβιο 58 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη «κλείδωσε» ουσιαστικά την ιταλική νίκη.

Ο Βλαχόπουλος με πέναλτι διαμόρφωσε το 11-10 και με τέσσερα δευτερόλεπτα να απομένουν όλοι θεώρησαν πως τα πάντα είχαν κριθεί. Οι Ιταλοί πέταξαν έξω την μπάλα από τη σέντρα, η Ελλάδα είχε δύο δευτερόλεπτα για μία επαναφορά, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει σουτ κι έτσι το ματς έληξε στο 11-10.

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-3, 1-1, 4-4

Ιταλία: Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο 2, Νταμόντε, Γκράτα 1, Φοντέλι, Κανέλα 1, Μαρτζιάλι, Ετσενίκε, Πρεσιούτι 2, Μπρούνι 1, Ντι Σόμα 1, Ντόλτσε 2, Νικόσια

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 2, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης 1, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ