Ελλάδα – Ιταλία 12-9: Στον τελικό οι κοριτσάρες του πόλο

Ελλάδα – Ιταλία 12-9: Στον τελικό οι κοριτσάρες του πόλο

Η Ελλάδα ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ιταλίας (12-9) και προκρίθηκε πανηγυρικά στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Η Ελλάδα στον μεγάλο τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο γυναικών για τέταρτη φορά στην ιστορία της!

Τα κορίτσια της Αλεξίας Καμμένου νίκησαν και την Ιταλία (12-9) και βάζουν πλώρη για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού, καθώς θα παίξουν στον μεγάλο τελικό την Παρασκευή (9/9) με την Ισπανία.

Η Ελλάδα άνοιξε το σκορ στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Νίνου. Οι Ιταλίδες βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με την Πικότσι αλλά η Ελευθερία Πλευρίτου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα της Αλεξίας Καμμένου. Οι Ιταλίδες ισοφάρισαν σε 2-2 με τη Μαρλέτα.

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα αποφεύγει Γιόκιτς και Ντόντσιτς μέχρι τον τελικό (pic)

Η Ελλάδα έφτασε στο 3-2 με την Ξενάκη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η γαλανόλευκη έφτασε στο 4-2 με εκτέλεση πέναλτι της Νίνου με την Μπιανκόνι να μειώνει για την Ιταλία προτού η Σιούτη δώσει την ομάδα της Αλεξίας Καμμένου προβάδισμα δύο γκολ.

Οι τυπικά γηπεδούχες μείωσαν για τελευταία φορά στο γκολ (6-5) με την Ταμπάνι. Από εκείνο το σημείο η Ελλάδα ανέβασε ρυθμό στην επίθεσή της και προηγήθηκε με 9-5 με τη Βασιλική Πλευρίτου.

Η Ελλάδα προηγήθηκε με 11-7 με γκολ της Χυδηριώτη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου με την Αβένιο να μειώνει στα τρία τέρματα. Η γαλανόλευκη έπαιξε στη συνέχεια εξαιρετικές άμυνες στην παίκτρια λιγότερη και κράτησε το προβάδισμά της.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-2, 4-3, 1-2

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 2, Χυδηριώτη 1, Τριχά, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 3, Πάτρα 1, Σιούτη 1, Βασιλική Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη, Σωτηρέλη.

Ιταλία (Κάρλο Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο 4, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι 1, Μπιανκόνι 1, Παλμιέρι 1, Μαρλέτα 1, Κοκιέρε, Βιακάβα, Μπαντσέλι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ