Ελλάδα – Κροατία 8-7: Στους «4» του Ευρωπαϊκού η εθνική νέων

Ελλάδα – Κροατία 8-7: Στους «4» του Ευρωπαϊκού η εθνική νέων

Η φοβερή και τρομερή ελληνική αρμάδα αγωνίστηκε με πάθος και ψυχή στον συναρπαστικό προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, νίκησε με 8-7 την Κροατία και προκρίθηκε πανάξια στην 4άδα της διοργάνωσης.

Στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα προκρίθηκε η εθνική ομάδα. Το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα νίκησε σήμερα (22/9) 8-7 την Κροατία, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» της διοργάνωσης. Εκεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο (23/9, 20:00) το νικητή του αποψινού (20:00) προημιτελικού ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και την Ισπανία.

Διαβάστε επίσης: Πάει και για άλλη μεταγραφή ο Παναθηναϊκός – Τι είπε ο Ράντονιτς

Η εθνική έπαιρνε από την αρχή του αγώνα προβάδισμα ενός γκολ, ωστόσο οι «Χρβάτσκι» κατάφερναν πάντα να «απαντούν», με αποτέλεσμα, 2:59 πριν τη λήξη του δευτέρου οκταλέπτου, το σκορ να είναι ισόπαλο 4-4. Στη συνέχεια, ωστόσο, η Κροατία πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα κεφάλι στο σκορ, με τον Ζβόνο να «γράφει» το 5-4 με γκολ στον παίκτη παραπάνω, 1:28 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Όμως, η ελληνική ομάδα, η οποία δεν σκόραρε στην τρίτη περίοδο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Κανδανολέοντα και Σπάχιτς και προηγήθηκε 6-5, 3:56 πριν τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έχασε» τους Καστρινάκη και Χρήστο Μπιτσάκο που αποβλήθηκαν με τρεις ποινές, ενώ η Κροατία ισοφάρισε 6-6 με πέναλτι του Ράντιτς, 2:38 πριν το τέλος. Ακολούθως και ο Στόγιανατς αποβλήθηκε με τρεις ποινές, ενώ στη συνέχεια η εθνική πήρε -για πρώτη φορά στον αγώνα- προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6, 43΄΄ πριν τη λήξη), χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Κανδανολέων (στον παίκτη παραπάνω) και Λυκούδης, και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη. Οι «Χρβάτσκι» μείωσαν σε 8-7, 33 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ωστόσο ο χρόνος που απέμενε στην Κροατία δεν ήταν αρκετός για την ανατροπή και η εθνική πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 0-2, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρακούρος, Μπουζαλάς 1, Λυκούδης 1, Τόττης, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 2, Σπάχιτς 1, Μυρίλος, Πούρος, Χ. Μπιτσάκος, Κανδανολέων 2, Ηλιόπουλος.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τζούλα, Μπούρτζελεζ 1, Λιέπαβα 1, Μπούσιτς 1, Μπούρμπουραν 1, Πάβλιτς, Νίκο Τσούμπρανιτς, Ράνταν, Ράντιτς 1, Ζβόνο 2, Μόζαρα, Στόγιανατς, Μάουρο Ιβάν Τσούμπρανιτς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ