Πανιώνιος – Μλάντοστ 7-6: Απτόητος ο «ιστορικός»…

Πανιώνιος – Μλάντοστ 7-6: Απτόητος ο «ιστορικός»…

Μεγάλες στιγμές για τον «ιστορικό» που θριάμβευσε με 7-6 επί της Μλάντοστ Ζάγκρεμπ και θα συνεχίσει την πορεία του σε προκριματικά play-offs του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η τρομερή άμυνα και το «καμίνι» της Νέας Σμύρνης, έστειλαν τον Πανιώνιο στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στους ομίλους της διοργάνωσης.

Στο καθοριστικό παιχνίδι για τον 4ο όμιλο της Β΄ προκριματικής φάσης, οι «κυανέρυθροι» νίκησαν 7-6 την επτά φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Μλάντοστ Ζάγκρεμπ, εξασφάλισαν την πρόκριση και πλέον θα παίξουν αύριο (16/10, 11:30) για την πρωτιά, απέναντι στην πανίσχυρη Μπρέσια.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός: Η δοκιμή για Μπα, ο Άβιλα και η έκπληξη στον άσο

Οσο κι αν ακούγεται… κλισέ, ο θρίαμβος του Πανιωνίου οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην «εκρηκτική» ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί του στο κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης.

Η νεανική κροατική ομάδα «λύγισε» από την πίεση, βρίσκοντας λύσεις μόνο από δύο έμπειρους παίκτες (Γέλατσα και Ράκοβατς πέτυχαν και τα έξι γκολ της ομάδας τους, από τρία έκαστος).

Αν και βρέθηκαν να χάνουν 3-1 στα μέσα της δεύτερης περιόδου, οι «κυανέρυθροι» πήραν ώθηση από την κερκίδα, έπαιξαν τρομερή άμυνα και με σκόρερ τον Κώστα Γκιουβέτση πέρασαν μπροστά 6-4 στο τρίτο οκτάλεπτο.

Η Μλάντοστ με δύο τέρματα του Ράκοβατς ισοφάρισε, αλλά ο Γκιουβέτσης με τρομερή εκτέλεση στον παίκτη παραπάνω πέτυχε το νικητήριο γκολ, 1’47» πριν τη λήξη. Οι Κροάτες δεν βρήκαν ποτέ απάντηση και το ματς έληξε μέσα σε αποθέωση για την ομάδα του Κώστα Δήμου.

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 4-3, 2-1, 1-1

Η σύνθεση του Πανιωνίου: Λιμαράκης, Κοπελιάδης 1, Μπουζαλάς 1, Γκιουβέτσης 3, Μπιτάτζε 1, Νταλάπας, Καλαϊτζής, Μουρατίδης, Παπάκος, Γούνας 1, Σπούνερ, Καπετανάκης, Αναγνώστου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ