Μιλάνοβιτς στο «10»: «Μισώ να χάνω, θα εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό όπως πρέπει»

Μιλάνοβιτς στο «10»: «Μισώ να χάνω, θα εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό όπως πρέπει»

Όλα όσα δήλωσε στο «10» ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, στο πλαίσιο της media day των «ερυθρόλευκων».

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Ιγκόρ Μιλάνοβιτς, μίλησε στο «10», ενόψει της νέας χρονιάς των «ερυθρόλευκων», αναφέρθηκε στην απόφασή του να αναλάβει το «τιμόνι» των νταμπλούχων Ελλάδος και αποκάλυψε το στοιχείο του χαρακτήρα του που ταιριάζει απόλυτα με το DNA του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε:

Διαβάστε επίσης: Τι αλλάζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ποιες ήταν οι πρώτες σας σκέψεις όταν σας πλησίασε ο Ολυμπιακός για τη θέση του προπονητή;

«Μετά από τρεις μήνες όπου βρισκόμουν στη Νόβι Μπέογκραντ ήμουν ελεύθερος. Θεωρώ πως έκανα πολύ καλή δουλειά εκεί. Όταν ήρθε η πρόταση ήμουν πολύ χαρούμενος, γιατί ήξερα πως η ομάδα είχε σε όλες τις θέσεις πολύ καλούς παίκτες και αυτό είναι κάτι που διευκολύνει τον προπονητή για να εκφράσει τη δημιουργικότητά του και τις ιδέες του στο νερό. Ήμουν πραγματικά χαρούμενος που θα είχα αυτήν την πρόκληση για τη νέα σεζόν και ειδικά σε μια πόλη και με ανθρώπους που αγαπώ».

Είχατε δύο εύκολες νίκες στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Πόσο σας βοήθησαν αυτά τα παιχνίδια για να βγάλετε συμπεράσματα για το επίπεδο της ομάδας;

«Υπάρχει κάτι, ας το πούμε αρνητικό, το γεγονός πως σε ένα μήνα από τώρα παίζουμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι κόντρα στην Προ Ρέκο για το Champions League και μέχρι τότε δεν έχουμε κάποιο άλλο «σκληρό» παιχνίδι. Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να προετοιμάσω την ομάδα, οι παίκτες μου είναι πολύ σοβαροί. Λατρεύω που δουλεύω μαζί τους, ευχαριστιέμαι πολύ τις προπονήσεις, καταλαβαίνω πως με εμπιστεύονται και χτίζουμε μια πολύ καλή σχέση μεταξύ μας. Δουλεύω πολύ στη χημεία και στο πνεύμα της ομάδας και θα είμαστε έτοιμοι. Από την άλλη προσπαθούμε να διοργανώσουμε και κάποια φιλικά ενόψει αυτού του παιχνιδιού».

Τι είναι αυτό που τροφοδοτεί έναν προπονητή που έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, να αρχίζει κάθε σεζόν με την ίδια «δίψα»;

«Ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου είναι ότι μισώ την ήττα. Πραγματικά μισώ να χάνω, δεν μπορώ να είμαι καλά με τον εαυτό μου όταν χάνουμε. Εγώ ο ίδιος ασκώ την μεγαλύτερη πίεση στον εαυτό μου για να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι. Και αυτός είναι ο τρόπος που θα συμπεριφέρεται η ομάδα, δεν ξέρω πως αλλιώς να «υπάρχω» σε αυτό το άθλημα εκτός από το να θέλω πάντα τη νίκη. Αισθάνομαι απαίσια όταν χάνουμε, πολλές φορές κάνω και δύο βράδια να κοιμηθώ, αναλύω τι λάθη κάναμε, τι μπορώ να κάνω καλύτερα, αλλά έτσι είμαι.

Επίσης είναι και μια πρόκληση για μένα φέτος. Είμαστε ολοκληρωμένοι σε όλες τις θέσεις του ρόστερ, έχω όλα τα εργαλεία στα χέρια μου. Νομίζω ότι θα εκπροσωπήσω τον Ολυμπιακό όπως ακριβώς πρέπει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ