Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων

Χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νεανίδων

Η Εθνική ομάδα των Νεανίδων νίκησε 7-6 την Ιταλία στον «μικρό» τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Μανίσα της Τουρκίας.

Άλλη μία μεγάλη στιγμή, άλλο ένα μετάλλιο για την ελληνική υδατοσφαίριση! Η Εθνική ομάδα Νεανίδων Κ17, νίκησε 7-6 την Ιταλία στον «μικρό» τελικό και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Μανίσα της Τουρκίας.

Μετά από ένα πολύ «κλειστό» παιχνίδι (3-3 στο ημίχρονο), η Δέσποινα Δρακωτού «ξεκόλλησε» την Εθνική Ομάδα έπειτα από 10 λεπτά χωρίς τέρμα (αλλά με εξαιρετική κάτω απ’ την εστία της στο ίδιο διάστημα την Ευτυχία Κωνσταντινοπούλου), ενώ η Θεοφανία Γαλανοπούλου στα 3:24 απ’ τη λήξη της τρίτης περιόδου έδωσε αέρα δυο τερμάτων στην ομάδα μας, κάνοντας το 5-3.

Διαβάστε επίσης: Η ευκαιρία που δίνει στην ΑΕΚ η κλήρωση με την Ντιναμό και ο Αλμέιδα που βλέπει μόνο Champions League (vid)

Η Ιταλία μέσα σε 30 δευτερόλεπτα βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει 5-5 με δυο τέρματα της Ελεονόρα Μπιάνκο (το δεύτερο με πέναλτι), οδηγώντας τον αγώνα σε ένα συγκλονιστικό φινάλε.

Η Δέσποινα Δρακωτού με το δεύτερο τέρμα της έδωσε προβάδισμα 6-5 στην Ελλάδα, 5:56 από τη λήξη. Η ελληνική άμυνα έκλεισε κάθε δίοδο στις Ιταλίδες και η Ευσταθία-Νεφέλη Κοβάτσεβιτς 3:09 από τη λήξη έδωσε και πάλι αέρα δυο τερμάτων, 7-5, δίνοντας προβάδισμα νίκης στη «γαλανόλευκη» ομάδα.

Η Ιταλία βρήκε γκολ ξανά από πέναλτι (7-6 η Μπιάνκο, 2:44 από τη λήξη), αλλά η Εθνική Ομάδα κράτησε τη νίκη, και ανέβηκε στο βάθρο.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 0-1, 2-2, 2-1

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 2, Φουράκη, Δρακωτού 2, Πιοβάν, Κανελλοπούλου, Μπέτα, Παπαδοπούλου 1, Γαλανοπούλου 1, Κύρκου, Καραμπέτσου 1, Τσιάρα.

ΙΤΑΛΙΑ: Σεζένα, Μπιάνκο 3, Κασάρα 1, Πασκουαλίν, Μοσέτι, Λομπάρντο, Ολίβα, Μπακέλε 1, Σγκρο, Γκράσο 1, Καπέλο, Πολιντόρι, Ποζάνι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ