Μπρέσια – Ολυμπιακός 12-13: Παλικαρίσιο «διπλό» στην Ιταλία και φουλ για Final Four

Μπρέσια – Ολυμπιακός 12-13: Παλικαρίσιο «διπλό» στην Ιταλία και φουλ για Final Four

Ο Ολυμπιακός πήρε μια τεράστια νίκη στην έδρα της Μπρέσια επικρατώντας 13-12 και βάζει πλώρη για το Final Four.

Σε εκπληκτικό παιχνίδι με συνολικά 25 γκολ, ο Ολυμπιακός πήρε ένα παλικαρίσιο «διπλό» στην έδρα της Μπρέσια, επικρατώντας με 13-12 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των προημιτελικών του LEN Champions League, βάζοντας πλώρη για την πρόκρισή του στο Final Four αφού πέρασε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Η αναμέτρηση είχε πολλές εναλλαγές στο σκορ για τα τρία πρώτα οκτάλεπτα, με τον ρυθμό στο τέταρτο να πέφτει αισθητά και τους Ερυθρόλευκους να κάνουν εξαιρετική διαχείριση του χρόνου, καταφέρνοντας εν τέλει να πάρουν την πολύ μεγάλη αυτή νίκη.

Στο πρώτο οκτάλεπτο το παιχνίδι ήταν αρκετά μοιρασμένο με τον Ολυμπιακός να παίζει αρκετά καλή άμυνα στο πρώτο κομμάτι, ενώ επιθετικά εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω. Έτσι οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν τέσσερις φορές με τα γκολ των Αλαφραγκή, Γενηδουνιά (2x) και Γκίλα, όμως οι Ιταλοί ισοφάρισαν ισάριθμες φορές με τους Αλεσιάνι, Τζανάτσα, Μπαλτζαρίνι και Ντόλτσε για το 4-4.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι… ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Μπρέσια ήταν εκείνη που κατάφερε να προηγηθεί τρεις φορές με τα γκολ των Ντελ Μπάσο, Τζεράτο και Ίρβινγκ, όμως ο Ολυμπιακός είχε απάντηση με ισάριθμες φορές με τους Δήμου, Αλαφραγκή και Γούβη για το 7-7. Όμως οι Ερυθρόλευκοι ήταν εκείνοι που έκλεισαν μπροστά το ημίχρονο με τον Γούβη να σκοράρει ξανά και να κάνει το 8-7.

Φυσικά το τρίτο οκτάλεπτο δεν θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό. Η Μπρέσια ισοφάρισε σε 8-8 με τον Μπαλτζαρίνι, όμως ο Ολυμπιακός έκανε το 9-8 με τον Φουντούλη. Οι Ιταλοί κατάφεραν πάντως να φτάσουν στην ανατροπή και το 10-9 με τα γκολ των Ντόλτσε και Ίρβινγκ, πριν ισοφαρίσει ο Παπαναστασίου σε 10-10. Οι Πειραιώτες φυλούσαν ακόμα δύο γκολ με τον Μάρτον Βάμος να σκοράρεις δις και να δίνει προβάδισμα δύο τερμάτων για πρώτη φορά με το 12-10, κλείνοντας ιδανικά την περίοδο.

Ο Βάμος συνέχισε, στο τελευταίο οκτάλεπτο, εκεί που σταμάτησε σκοράροντας ακόμη μία φορά για το 13-10. Η Μπρέσια βρήκε απάντηση με δύο γκολ του Ίρβινγκ μειώνοντας σε 13-12, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Ο ρυθμός έπεσε, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά τον χρόνο και έφτασε στο πολύτιμο «διπλό» κοιτώντας το Final Four.

Τα οκτάλεπτα: 4-4, 3-4, 3-4, 1-1, 2-1

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς, Ντελ Μπάσο 1, Ντόλτσε 2, Φαράλια, Λάζιτς, Τζανάτσα 1, Μπαλτσαρίνι 2, Γκουεράτο 1, Αλεζιάνι 1, Μάντσι, Ίρβινγκ 4, Τζίτο, Μασέντσα.

Ολυμπιακός (Χρβόγιε Κόλιανιν): Μπίγιατς, Λόντσαρ, Βάμος 3, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 1, Γούβης 2, Δερβίσης, Μπούσλιε, Αλαφραγκής 2, Δήμου 1, Γκίλλας 1, Παπαναστασίου 1, Ζερδεβάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ