Ολυμπιακός – Μλάντοστ 13-8

Ολυμπιακός – Μλάντοστ 13-8

Οι Ερυθρόλευκοι νίκησαν την κροατική ομάδα με 13-8 και πέτυχαν τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό Len Champions League.

Με τον αέρα του πρωταθλητή Ευρώπης ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας της Μλάντοστ με 13-8, για την 4η αγωνιστική του Len Champions League και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή διοργάνωση.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο Παπαστράτειο έδωσε ώθηση στους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου και τους βοήθησε να πάρουν την πολυπόθητη νίκη, με την οποία έφτασαν τους 7 βαθμούς και έπιασαν στην 3η θέση του ομίλου την κροατική ομάδα. Οι Ερυθρόλευκοι με όπλο τους την πολύ καλή τους άμυνα πέτυχαν τη δεύτερη σερί νίκη τους στη διοργάνωση και έκαναν ένα ακόμα βήμα για την πρόκρισή τους στο Final 8, το οποίο φέτος θα διεξαχθεί στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Αννόβερο.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας έπεσαν στην πισίνα αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και έδειξαν από την αρχή ποιος είναι το αφεντικό. Στο πρώτο οκτάλεπτο ο Ολυμπιακός ήταν σαρωτικός και πέτυχε 3 γκολ, με τους Κροάτες να μην μπορούν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των Ερυθρόλευκων. Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι σκόραραν τέσσερα γκολ έναντι τριών των Πειραιωτών και μείωσαν σε 6-4. Το τέλος του τρίτου οκταλέπτου βρήκε την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου στο +3 (10-7), με την κόρνα της λήξης να βρίσκει νικητές τους πρωταθλητές Ευρώπης με 13-8.

Τα οκτάλεπτα: 3-0, 3-4, 4-3, 3-1.

Η διακύμανση

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Σκουμπάκης (π/π, 6:44), 2-0 Δερβίσης (π/π, 3:02), 3-0 Φουντούλης (π/π, 0:18)

2ο οκτάλεπτο: 3-1 Μπιλιάκα (π/π, 7:29), 3-2 Μίλος (π/π, 6:47), 4-2 Γενηδουνιάς (πέναλτι, 5:54), 4-3 Ράντου (π/π, 5:08), 5-3 Δερβίσης (περιφέρεια, 3:44), 5-4 Τσάγκαλι (περιφέρεια, 1:35), 6-4 Φουντούλης (π/π, 1:05)

3ο οκτάλεπτο: 7-4 Φουντούλης (π/π, 5:57), 8-4 Δερβίσης (π/π, 4:26), 8-5 Λάζιτς (π/π, 3:53), 9-5 Όμπραντοβιτς (περιφέρεια, 3:23), 9-6 Μπουλιούμπασιτς (π/π, 2:39), 9-7 Μίλος (π/π, 1:34), 10-7 Γενηδουνιάς (κόντρα, 0:03)

4ο οκτάλεπτο: 11-7 Δερβίσης (περιφέρεια, 6:22), 12-7 Φουντούλης (π/π, 3:53), 12-8 Τσουκ (π/π, 1:40), 13-8 Μυλωνάκης (περιφέρεια, 1:08)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 4, Νικολαΐδης, Δερβίσης 4, Μπούσλιε, Μουρίκης, Γούνας, Αργυρόπουλος, Όμπραντοβιτς 1, Γαλανόπουλος.

Μλάντοστ: Μάρτσελιτς, Ράντου 1, Μίλος 2, Τσάγκαλι 1, Τσουκ 1, Πέτκοβιτς, Έρτσεγκ, Λάζιτς 1, Μπάγιτς, Μπιλιάκα 1, Μπουλιούμπασιτς 1, Χάρκοβ, Γιούρλινα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής Βλάχος, δήλωσε: Παρά το σκορ, ήταν μια δύσκολη νίκη για εμάς. Δεν αισθανθήκαμε ασφαλείς σε κανένα σημείο του αγώνα. Αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που μας έπαιζε πολύ σκληρά, είχε πολύ ενέργεια και μας δυσκόλεψε σε πολλές φάσεις. Από την πλευρά μας ήμασταν αρκετά καλοί σε αρκετά κρίσιμα σημεία στην επίθεση αλλά και στην άμυνα μας. Βέβαια κρατάω την αντίδραση σε κάθε δύσκολη στιγμή και στο ξεκίνημα όταν το 3-0, έγινε 3-2 και όταν πλησίασαν στα δυο γκολ οι Κροάτες, υπήρξε εκνευρισμός. Δεν έχουμε συνηθίσει να μας αντιστέκονται τόσο πολύ μέσα στην έδρα μας, έχοντας στο μυαλό μας τα περσινά παιχνίδια, αλλά φέτος είναι μια διαφορετική χρονιά και πρέπει να χτίσουμε σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή μας. Αυτό το παιχνίδι μας βοηθάει να το κάνουμε αυτό. Βλέπω την ομάδα μου να βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι και πιστεύω ότι σιγά σιγά θα παρουσιάζουμε καλύτερα πρόσωπο και θα καταφέρουμε να δείξουμε στον κόσμο μας αλλά να το αισθανθούμε και εμείς, ότι η ομάδας μας είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Ο Πάουλο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Κερδίσαμε τους τρεις πόντους και αυτό είναι που χρειαζόμαστε για το μέλλον μας. Παίξαμε καλά σε γενικές γραμμές, σίγουρα υπάρχουν ορισμένοι τομείς που θα χρειαστεί να βελτιώσουμε αλλά είμαστε ευχαριστημένοι με την εμφάνιση και το αποτέλεσμα. Στον τελικό του Σούπερ Καπ που προηγήθηκε στην Ουγγαρία, δείξαμε ότι είμαστε μια πάρα πολύ καλή ομάδα ενώ και από το προηγούμενο ματς στο Παπαστράτειο με τη Σπαντάου, ξεκινήσαμε μια σειρά καλών εμφανίσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ