KOE: «Χτυπούσαν βίαια και αδιακρίτως αθώους με ρόπαλα»

KOE: «Χτυπούσαν βίαια και αδιακρίτως αθώους με ρόπαλα»

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας μέσω επίσημης ανακοίνωσης καταδίκασε τα όσα θλιβερά συνέβησαν στο παιχνίδι πόλο του Ολυμπιακού με τη Γλυφάδα. «Τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και πολλοί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΚΟΕ.

Η κολυμβητική ομοσπονδία της χώρας λίγα λεπτά μετά το άνανδρο «ντου» των κουκουλοφόρων στο Παπαστράτειο, στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γλυφάδα, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας περιγράφει τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο παιχνίδι, κάνοντας λόγο για κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στις κερκίδες και «χτυπούσαν βίαια και αδιακρίτως τους φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα»!

Η ΚΟΕ αναφέρει ότι τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ πολλοί άλλοι παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που δημιούργηθηκε από τα καπνογόνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σήμερα (Σάββατο 2/3) το απόγευμα διεξήγετο στο κολυμβητήριο Π. Καπαγέρωφ του Πειραιά αγώνας πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας. Ενώ το παιχνίδι κυλούσε ήρεμα και ομαλά μέχρι το 2.57 πριν από τη λήξη του γ΄οκταλέπτου και ενώ το σκορ ήταν 15-2 υπέρ Ολυμπιακού, ξαφνικά εισέβαλαν στις κερκίδες, από τον έξω χώρο του κολυμβητηρίου, 20-25 άτομα με μαύρη ενδυμασία, κράνη, ρόπαλα, μαχαίρια και κουκούλες και για περίπου ένα τετράλεπτο χτυπούσαν βίαια και αδιακρίτως κάποιους από τους περίπου 40 φιλάθλους που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Συγκεκριμένα, χτυπούσαν αθώους με ρόπαλα που είχαν κρύψει κατά την είσοδό τους κάτω από τα ρούχα τους, εξακόντισαν καπνογόνα, με συνέπεια το κλειστό κολυμβητήριο να καλυφθεί πλήρως με καπνούς. Με τα μαχαίρια που κουβαλούσαν πάνω τους έκοψαν τα σχοινιά και αφαίρεσαν ανηρτημένα πανό. Συνέπεια από το όλο (απρόσμενο και απίστευτο για τον χώρο της υδατοσφαίρισης) συμβάν, ήταν να τραυματιστούν τουλάχιστον τρία άτομα σοβαρά και πολλά να παρουσιάσουν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της αποπνιχτικής ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε από τους καπνούς.

Το πιο πάνω πρωτοφανές στα ιστορικά αγώνων υδατοσφαίρισης περιστατικό, είχε επίσης ως συνέπεια να διακοπεί ο εν λόγω αγώνας, οι αθλήτριες των δύο ομάδων και οι άλλοι παράγοντες (για τη διεξαγωγή του αγώνα) να πανικοβληθούν και να τρομοκρατηθούν.

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας καταδικάζει με έντονο και κατηγορηματικό τρόπο το πρωτόγνωρο αυτό συμβάν, σε χώρο κολυμβητηρίου και παράλληλα εκφράζει τις ανησυχίες της γιατί τα άτομα που το προκάλεσαν -πέραν του βεβαίου βέβαιον- ότι δεν είναι άνθρωποι του χώρου της ελληνικής υδατοσφαίρισης, αλλά ξενόφερτα άτομα από άλλους χώρους που ουδεμία σχέση είχαν με τα άτομα και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού και του ΑΝΟ Γλυφάδας που παρακολουθούσαν τον πιο πάνω αγώνα. Είμαστε δε βέβαιοι ότι είναι ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ αγνώστων οπαδικών ομάδων, έξω από τον χώρο της ελληνικής υδατοσφαίρισης, που στόχευσαν να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα καθόλα ήρεμο και εντός αθλητικού πλαισίου αγώνα της ελληνικής υδατοσφαίρισης.

Το πιο πάνω γεγονός οφείλουμε να το καταγγείλουμε προς κάθε κατεύθυνση, να δηλώσουμε τον αποτροπιασμό μας και παράλληλα τον προβληματισμό μας και τις ανησυχίες μας για ενδεχόμενα δημιουργηθέντα τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Καλούμε δε, παράλληλα, όλα τα αρμόδια όργανα, Αστυνομία, Αθλητικό Εισαγγελέα, ΓΓΑ, να εξιχνιάσουν το πιο πάνω περιστατικό και να προστατέψουν το άθλημά μας, τους αθλητές μας, τους προπονητές μας και όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο μας».

Ο αγώνας θα συνεχιστεί (σύμφωνα με την προκήρυξη υδατοσφαίρισης) από το σημείο που διακόπηκε σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η ΚΟΕ.

Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ