Το ξεχωριστό πρωτοσέλιδο της Equipe: «Αγκαλιάστε όποιον θέλετε» (pics)

Το ξεχωριστό πρωτοσέλιδο της Equipe: «Αγκαλιάστε όποιον θέλετε» (pics)

Το πανέμορφο αφιέρωμα της L' Equipe που δίνει μια δυνατή κλωτσιά στην ομοφοβία.

Αυτό το Σάββατο (04/05) το περιοδικό της L’Equipe προσφέρει στους αναγνώστες της, ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο οποίο θίγει το ζήτημα της ομοφοβίας στον αθλητισμό.

Δυο νεαροί πολίστες φιλιούνται στο στόμα στη μέση μιας πισίνας. Το ιδιαίτερο αυτό πρωτοσέλιδο, προέρχεται από την ταινία του Cédric Le Gallo Les Pailletées Shrimp στην οποία ένας ομοφοβικός άνδρας αναγκάζεται να προπονήσει μια ομάδα πόλο γκέι αθλητών.

«Αγκαλιάστε όποιον θέλετε»!

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στο χώρο της πισίνας Molitor στο Παρίσι, είναι έργο του Roberto Frankenberg, ενός φωτογράφου που εργάζεται τακτικά για το περιοδικό L’Equipe και εξηγεί την προσέγγισή του:

«Για να αποτυπώσω αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, προσπάθησα μαζί τους σε πολλά πλαίσια και αρκετές στάσεις, ειδικά κάτω από το νερό, αλλά μόλις πήρα αυτή την εικόνα,κάτι μου χτύπησε μέσα μου. Πίσω από ένα ομοφυλοφιλικό φιλί η ποίησή του προέρχεται από την «μάχη» μιας αθλητικής μονομαχίας, μια χειρονομία αντιπαράθεσης, η οποία φέρνει μια δεύτερη αίσθηση ανάγνωσης»

«Αντιμετωπίζοντας την ομοφοβία και τις προσβολές, ο αθλητισμός αγωνίζεται να σπάσει το ταμπού», αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετικό άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της Equipe.

Ήταν ανυπόμονος, αλλά δεν τολμούσε να έρθει. Διστάζει, καταλαβαίνουμε. Ο φόβος του να τροφοδοτήσει ποικίλα σχόλια, φόβος να προσελκύσει το μίσος των ανόητων. Αλλά ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να δημιουργεί εικόνες που ανοίγουν τις πόρτες και κλείνουν τα στόματα. Και το παράδειγμα πρέπει να προέρχεται από πάνω. Κανένας ποδοσφαιριστής που εξακολουθεί να δραστηριοποιείται σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα δεν τολμά να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία του.

Πρωταγωνιστής λοιπόν θα είναι ο Cédric Le Gallo σκηνοθέτης της ταινίας Shrimp Prawns. Και το τελικό αποτέλεσμα, αυτή η φωτογραφία, αυτή η χειρονομία αγάπης, δεν θα έπρεπε να σοκάρει. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα, όπως μπορεί να αντιμετωπίζεται από κάποιους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ