Προθεσμία στη Ρωσία μέχρι τις 15/8 έδωσε η World Athletics

Προθεσμία στη Ρωσία μέχρι τις 15/8 έδωσε η World Athletics

Το Συμβούλιο της World Athletics αποφάσισε σήμερα να αποβάλει τη Ρωσική Ομοσπονδία (RusAF) από μέλος της, εάν δεν καταβάλει πριν από τις 15 Αυγούστου, το πρόστιμο που της έχει επιβληθεί λόγω της υπόθεσης ντόπινγκ.

Το Συμβούλιο της World Athletics αποφάσισε σήμερα να αποβάλει τη Ρωσική Ομοσπονδία (RusAF) από μέλος της, εάν δεν καταβάλει πριν από τις 15 Αυγούστου, το πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων που της έχει επιβληθεί, καθώς και ποσό 1.31 εκ. δολαρίων για έξοδα τα οποία της έχει κοστολογήσει, στην υπόθεση ντόπινγκ που εξετάζει τα τελευταία χρόνια στη χώρα.

Το Συμβούλιο, το οποίο συνήλθε μέσω τηλεδιάσκεψης λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, συμφώνησε να ακολουθήσει τις συστάσεις της Taskforce, που διατυπώθηκαν σήμερα από τον πρόεδρό της Ρούνε Άντερσεν στην έκθεσή του.

Απευθυνόμενος στο Συμβούλιο, ο Άντερσεν εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η Taskforce είχε δει «πολύ λίγα όσον αφορά την αλλαγή κουλτούρας του ρωσικού αθλητισμού τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είπε ακόμη, ότι η Taskforce είχε αφιερώσει «τεράστιο χρόνο και προσπάθεια προσπαθώντας να βοηθήσει τη RusAF να μεταρρυθμίσει τον εαυτό της και τον ρωσικό στίβο, προς όφελος όλων των καθαρών Ρώσων αθλητών», αλλά η απάντηση της RusAF ήταν ανεπαρκής.

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού Όλεγκ Ματίτσιν, έστειλε επιστολή σήμερα στην World Athletics, με την οποία υπόσχεται την πληρωμή των καθυστερημένων ποσών έως τις 15 Αυγούστου.

Έτσι οι προτάσεις της Taskforce είναι να δοθεί η προθεσμία των λίγων αυτών ημερών στη Ρωσία να καταβάλει τα ποσά που οφείλει και σε περίπτωση που δεν το κάνει να αποβληθεί οριστικά από μέλος της World Athletics. Παράλληλα μέχρι τότε να μην δοθεί σε κανένα Ρώσο αθλητή το δικαίωμα να αγωνίζεται ως ουδέτερος σε διεθνείς διοργανώσεις, κάτι όμως που θα τους επιτραπεί κανονικά για τους αγώνες του 2021 αν εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ