Κραουτσάνκα : «Στοχεύω στο Τόκιο, αλλά το μυαλό μου είναι στους χιλιάδες φυλακισμένους»

Κραουτσάνκα : «Στοχεύω στο Τόκιο, αλλά το μυαλό μου είναι στους χιλιάδες φυλακισμένους»

Η πρόκριση για τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο δέκαθλο σπάνια επιτυγχάνεται χωρίς προβλήματα, αλλά για τον Αντρέι Κραουτσάνκα η υφιστάμενη πολιτική κατάσταση στη Λευκορωσία την καθιστά δυσκολότερη.

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του 2008 στο Πεκίνο δήλωσε ότι εκδιώχθηκε από την εθνική ομάδα και απολύθηκε από τη δουλειά του, αφού έβαλε την υπογραφή του σε ανοικτή επιστολή ζητώντας νέες εκλογές, ενώ στη συνέχεια φυλακίστηκε για λίγες ημέρες για τη συμμετοχή του σε διαμαρτυρίες κατά του καθεστώτος του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Οι Λευκορώσοι βγήκαν στους δρόμους για να ζητήσουν την παραίτηση του Λουκασένκο, τον οποία κατηγορούν για νοθεία στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της χώρας, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να έχουν συλληφθεί.

Ο Κραουτσάνκα, αφού στερείται πλέον της κρατικής υποστήριξης, ελπίζει τώρα να προκριθεί στους Αγώνες του Τόκιο του επόμενου έτους ως ανεξάρτητος αθλητής που αγωνίζεται υπό την Ολυμπιακή σημαία. «Δεν θέλω να εκπροσωπήσω αυτό το καθεστώς με κανέναν τρόπο» δήλωσε ο 34χρονος αθλητής των συνθέτων.

Ο αθλητής εξακολουθεί να αναρρώνει από έναν τραυματισμό στον Αχίλλειο τένοντα, αλλά πιστεύει ότι έχει ελπίδες να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

«Πρέπει να προετοιμαστώ, πιθανώς να πάω σε προπονητικό κέντρο στο εξωτερικό γιατί είναι αδύνατο να το κάνουμε αυτό στη Λευκορωσία» δήλωσε ο Κραουτσάνκα που έχασε τους τελευταίους δύο Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω τραυματισμού. «Θα έπρεπε να είσαι εγωιστής για να αφήσεις τα πάντα πίσω και να πας για προετοιμασία σαν να μην συνέβαινε τίποτα» συνέχισε.

Ο Κραουτσάνκα καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 10 ημερών για συμμετοχή στις διαμαρτυρίες, όπως και το «αστέρι» του γυναικείου μπάσκετ, Γιέλενα Λεουτσάνκα, και άλλοι ελίτ αθλητές της Λευκορωσίας, μερικοί από τους οποίους έχουν επίσης χάσει την εργασία τους στο δημόσιο ή έχουν αποβληθεί από τις εθνικές ομάδες.

«Για να προπονηθείς κανονικά και να προετοιμαστείς για να πετύχεις ένα αποτέλεσμα, το μυαλό σου πρέπει να είναι στην προπόνηση» είπε. «Αλλά το μυαλό μου, δυστυχώς, είναι κάπου αλλού. Είναι στην πραγματικότητα στην κατάσταση, η οποία επικρατεί στη Λευκορωσία, όπου χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται στη φυλακή χωρίς λόγο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ