Στον Ιβάνοφ τα «ηνία» της ρωσικής ομοσπονδίας

Στον Ιβάνοφ τα «ηνία» της ρωσικής ομοσπονδίας

Η πολύπαθη ρωσική ομοσπονδία στίβου εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Πιότρ Ιβάνοφ, με άμεσο στόχο να επανέλθει κανονικά στους κόλπους της διεθνούς όσο και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Ο 50χρονος Ιβάνοφ ήταν μέχρι τώρα πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας τριάθλου.

Η ομοσπονδία στίβου τελεί από το 2015 υπό αποκλεισμό, μετά τις έρευνες και την έκθεση που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) για την ύπαρξη μαζικού ντόπινγκ μεταξύ των αθλητών στίβου. Τον περασμένο Αύγουστο πλήρωσε πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για να αποφύγει την οριστική αποπομπή της από την World Athletics, την διεθνή ομοσπονδία του αθλήματος.

Το Συμβούλιο της World Athletics έδωσε τον Σεπτέμβριο στην ρωσική ομοσπονδία εξάμηνη παράταση για να οριστικοποιήσει το σχέδιο αποκατάστασης που έχει προτείνει, πριν αποφασίσει για πιθανές νέες κυρώσεις ή ακόμη και οριστική αποπομπή. Η ρωσική ομοσπονδία έχει τώρα προθεσμία έως την 1η Μαρτίου 2021 για να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές.

Ο χειρισμός της κρίσης από την ομοσπονδία έχει εξοργίσει μερικούς από τους κορυφαίους αθλητές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας πρωταθλήτριας του ύψους, Μαρία Λασίτσκενε, η οποία ήταν από τους μεγαλύτερους επικριτές της.

Πάντως, η Ρωσία έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) για τον τετραετή αποκλεισμό των αθλητών της από τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις υπό τη σημαία της χώρας, ως τιμωρία, επειδή δεν παρείχε στον WADA ιατρικά εργαστηριακά δεδομένα. Το CAS αναμένεται να εκδώσει απόφαση για το θέμα έως το τέλος του έτους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ