Στεφανίδη : «Το σημαντικό είναι ότι βρήκα το ρυθμό μου»

Στεφανίδη : «Το σημαντικό είναι ότι βρήκα το ρυθμό μου»

Η Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε για τον αγώνα στο Λιλ και τόνισε πως ήταν σημαντικό ότι βρήκε ρυθμό.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ολοκλήρωσε ικανοποιημένη και ανακουφισμένη τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, μετά τη πολύμηνη απουσία από την ενεργό δράση. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια «άνοιξε» τη χρονιά στη Λιλ με άλμα στα 4,61 μ., σε έναν αγώνα, όπου έγινε το πρώτο ουσιαστικό βήμα της επιστροφής της στις επιδόσεις υψηλού επιπέδου.

«Οι διοργανωτές έκαναν καλή δουλειά σε σχέση με την αίσθηση στο χώρο, κι έτσι παρά το ότι στο στάδιο δεν υπήρχε κόσμος, δεν αισθανόμασταν ότι επικρατούσε νέκρα. Δηλαδή ήταν σχεδόν σαν κανονικός αγώνας» είπε η αθλήτρια του Μίτς Κρίερ, αναφερόμενη στις συνθήκες διοργάνωσης στην covid -19 εποχή και συμπλήρωσε: «Ο αγώνας έγινε σε υπερυψωμένο διάδρομο, που εμένα δεν με βοηθάει καθόλου. Πήγα από 14 διασκελισμούς και νομίζω ότι ήταν καλύτερα για αυτόν τον διάδρομο. Στο πάνω μέρος του άλματος ήμουν λίγο χαμένη. Αλλά στα δοκιμαστικά δεν ήμουν έτσι και πιστεύω ότι είχε να κάνει με τον πήχη, αφού είχα περισσότερο το μυαλό μου σε αυτόν, παρά στο να ολοκληρώσω σωστά το άλμα. Θεωρώ πως αυτό έχει να κάνει με το ότι δεν έχω αγωνιστεί σχεδόν ενάμιση χρόνο. Το σημαντικό είναι πως βρήκα το ρυθμό μου. Με αυτές τις συνθήκες και εγώ και ο προπονητής μου, είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα».

Η Στεφανίδη αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που έκανε στα 4,71 μέτρα. «Ο Μιτς μου είπε να αλλάξω κοντάρι στα 4,71 μ. και να δοκιμάσω με μεγαλύτερο, προκειμένου να είμαι έτοιμη την ερχόμενη εβδομάδα για μεγαλύτερα άλματα και αυτό μου έκανε καλό, καθώς μέχρι τώρα δεν είχα δοκιμάσει στην προπόνηση με μεγαλύτερα κοντάρια. Πιστεύω πως το 4,71 μ. θα ήταν ένα πετυχημένο άλμα αν το εκτελούσα με το κοντάρι που έβαλα στα 4,61 μέτρα».

Η Στεφανίδη από σήμερα και για τέσσερις ημέρες θα βρίσκεται στο Παρίσι, προκειμένου να συνεχίσει εκεί την προπόνηση της κι έπειτα να αγωνιστεί στο μίτινγκ του Ρουέν (6/2). Η «χάλκινη» Ππγκόσμια πρωταθλήτρια της Ντόχα, στη συνέχεια θα πάρει μέρος στον αγώνα του Λιεβέν στις 9 του ίδιου μήνα. »«Θεωρώ πως και στο Ρουέν θα μπω με τους 14 διασκελισμούς. Ίσως πάμε με ολόκληρη τη φόρα στο Λιεβέν, όπου ο διάδρομος θα είναι κανονικός», κατέληξε. Η Στεφανίδη, όπως και στο σύνολο τους οι αθλητές ανά την Ευρώπη, αναμένει να ακούσει τι θα γίνει με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, δεδομένο του ότι οι περιορισμοί σε όλη την Ευρώπη παραμένουν πολλοί, την ώρα που η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει με την ίδια ταχύτητα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ