«Καμπάνα» σε πρώην παράγοντες της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου

«Καμπάνα» σε πρώην παράγοντες της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου

Πέντε πρώην παράγοντες της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου (RusAF), συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της, Ντμίτρι Σλιάχτιν, τιμωρήθηκαν με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων, αφού ένα πειθαρχικό δικαστήριο επικύρωσε όλες τις κατηγορίες εναντίον τους κατά την έρευνα για τον άλτη του ύψους, Ντανίλ Λισένκο, όπως ανακοίνωσε η Μονάδα για την Ακεραιότητα του Κλασικού Αθλητισμού (AIU).

Η AIU αναφέρει ότι το πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της RusAF, Αρτούρ Καραμιάν, κρίθηκε επίσης ένοχος για συνενοχή, αποτυχία αναφοράς της παραβίασης των κανόνων κατά του ντόπινγκ (ADRV) και αποτυχία να συνεργαστεί με την έρευνα της AIU.

Ο Λισένκο, ο οποίος κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο ύψος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017, απέτυχε να εξηγήσει στην κατάθεσή του για το πού βρισκόταν σε τρεις περιπτώσεις που αναζητήθηκε για έλεγχο και τέθηκε προσωρινά σε προσωρινό αποκλεισμό το 2018, καθώς είχε τρία χαμένα Non Show σε διάστημα 12 μηνών.

Το 2019 η AIU κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι αξιωματούχοι της ομοσπονδίας παρείχαν ψευδείς εξηγήσεις και πλαστά έγγραφα στην AIU για να εξηγήσουν τις αποτυχίες παρουσίας στους ελέγχους του Λισένκο» αναφέρει στο σκεπτικό της η πειθαρχική επιτροπή.

Και προσθέτει: «Πρόκειται για αδικήματα ύψιστης σοβαρότητας που διαπράττονται από άτομα ακριβώς στην κορυφή της RusAF. Φαίνεται ότι οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, οι ανώτεροι διευθυντές της RusAF είχαν εμπλακεί σε αυτή τη μεγάλη απάτη. Αυτό είναι αρκετά σοκαριστικό. Ο κ. Σλιάχτιν και ο κ. Καραμιάν ως ανώτερα στελέχη… πρέπει να φέρουν μεγάλη ευθύνη για το τι συνέβη. Κατά την επιτροπή, μια ποινή τεσσάρων ετών πρέπει να τους επιβληθεί για τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης».

Οι άλλοι τρεις παράγοντες είναι οι Αλεξάντερ Πάρκιν, Έλενα Ορλόβα και Έλενα Ικονίκοβα, που σύμφωνα με την AIU δεν αμφισβήτησαν τις κατηγορίες.
Επίσης, έκανε γνωστό ότι οι υποθέσεις εναντίον του Λισένκο και του προπονητή του, Εβγκένι Ζαγκορούλκο, βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ