Σεβαστής : Ο αθλητής που έχασε από τον «αόρατο» αντίπαλο του (pic)

Σεβαστής : Ο αθλητής που έχασε από τον «αόρατο» αντίπαλο του (pic)

Ο Βασίλης Σεβαστής συνόδευσε τον ελληνικό αθλητισμό σε πολλές από τις επιτυχίες του, όμως ο δικός του «αγώνας» με τον κορωνοϊό δεν κατάφερε να κερδιθεί.

Θλίψη στο πανελλήνιο προκάλεσε η είδηση πως ο Βασίλης Σεβαστής, δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη για την ζωή. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν άρτια δεμένος με τον αθλητισμό, αφού πέρασε όλη του την ζωή ενασχολούμενος με αυτόν. Είτε από του πόστο του αθλητή, είτε από αυτό του παράγοντα έδινε την δική του μάχη για τα σπορ.

Όμως υπήρξε μία που δεν κατάφερε να κερδίσει και αυτή δεν είχε να κάνει ούτε με αγωνιστικές, ούτε με διοικητικές παραμέτρους. Δύο εβδομάδες πριν ξεκίνησε ο αγώνας του με έναν «αντίπαλο», που δύσκολα μπορεί να κερδίσει κανείς στις μέρες μας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία» νιώθοντας αδιάθετος και εκεί διαγνώστηκε με κορωνοϊό. Οι μέρες  που πέρασαν, από την εισαγωγή του, δεν έφεραν θετικά νέα και η σημερινή περιλάμβανε το χειρότερο δυνατό σενάριο. Την είδηση του θανάτου του.

Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο του ελληνικού στίβου

Η σχέση που απέκτησε ο Σεβαστής με τον αθλητισμό ξεκίνησε σε ηλικία 18 χρονών, όταν η σταδιοδρομία του στον ελληνικό στίβο πήρε «σάρκα και οστά» (1967). Η πορεία του και η αγάπη του για το δέκαθλο του έφερε τον πρώτο τίτλο, το 1971, όταν και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες της Σμύρνης. Το σερί του παρέμεινε «καυτό», αφού ένα χρόνο αργότερα κέρδισε και το χάλκινο μετάλλιο στην ίδια πόλη, αυτή την φορά όμως για τους Βαλκανικούς αγώνες.

Το τέλος του ως αθλητή δεν τον σταμάτησε από το να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε. Ανέλαβε θέση ισχύος από τον ΣΕΓΑΣ, ως πρόεδρος, τον οποίο και υπηρέτησε για πάρα πολλά χρόνια (1997-2011), ενώ παράλληλα, για μία περίοδο, ασκούσε το επάγγελμα του καθηγητή φυσικής αγωγή, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Το όνομα του συνδέθηκε με επιτυχίες για τον ελληνικό αθλητισμό καθώς και με πρόσωπα τα οποία θα μείνουν χαραγμένα στις μνήμες του κόσμου. Πύρρος Δήμας, Νίκος Κακλαμανάκης, Ηλίας Ηλιάδης ήταν κάποια από τα ονόματα που μεγαλούργησαν υπό την εποπτεία του.

Τα πόστα από τα οποία πέρασε όμως δεν είχαν τελειωμό, αφού ο ίδιος δεν ήθελε να εγκαταλείψει αυτό με το οποίο παθιαζόταν. Μέλος της ΕΟΕ, εκλεγμένος πρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίου Κυπέλλου στίβου, πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος συλλόγων ήταν κάποιες από τις θέσεις που πέρασε ο Βασίλης Σεβαστής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ