Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Τα αποτελέσματα του πρωινού

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Τα αποτελέσματα του πρωινού

Άρχισε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου με τη διοργάνωση των Κ23 σε Άνδρες και Γυναίκες.

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών- Γυναικών και Ανδρών – Γυναικών Κ23 στην Πάτρα.

Το πρωινό πρόγραμμα περιλάμβανε προκριματικούς, ανάμεσα σε αυτούς και το επί κοντώ των Γυναικών. Η «χρυσή» ολυμπιονίκης του 2016 Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) δε συμμετείχε στον προκριματικό, καθώς επέλεξε να λάβει μέρος εκτός συναγωνισμού απευθείας στον απογευματινό τελικό, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί ενόψει των πολλών υποχρεώσεων της στο υπόλοιπο της σεζόν. Το όριο πρόκρισης στον τελικό ήταν 3,70 μ. και δεν είχαν κανένα πρόβλημα να το ξεπεράσουν οι δύο κορυφαίες αθλήτριες, η Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος) και η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων).

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων) χρειάστηκε ένα άλμα στα 15,62 μ., που ήταν η καλύτερη επίδοση ανάμεσα στους μετέχοντες, για να προκριθεί στον απογευματινό τελικό. Ένα άλμα έκανε και ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) που πέτυχε 15,55 μ. και το απόγευμα θα επιδιώξει μία ακόμη νίκη σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μία ανάλα καλή επίδοση. Ο Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων) έκανε μία προσπάθεια στα 15,27 μ., ωστόσο χτύπησε την φτέρνα του με αποτέλεσμα να θεωρείται αμφίβολη η συμμετοχή του στον απογευματινό τελικό. Το όριο των 15,00 μ. ξεπέρασαν συνολικά οι οχτώ από τους 12 που θα συμμετάσχουν στον απογευματινό τελικό.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος) έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση, αφού έτρεξε το πρωί σε 13.39 (1,2) τα 100 μ. εμπ. και το απόγευμα θα επιδιώξει να βελτιώσει το φετινό της 13.21. Η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακεδονίας) ήταν νικήτρια στη δεύτερη σειρά με 14.01 (2,1) και η Σοφία Ιωσηφίδου (ΟΚΑ Καβάλας) με 14.11.

Στα 110 μ. εμπ. ο 20χρονος Γιάννης Καμαρινός (Ολυμπιακή Δομή) τερμάτισε σε 14.55 (1,5) και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο Ηλίας Τοτολίδης (ΑΓΕΣ Κάμειρος), που τερμάτισε σε 14.56. Οι δύο αθλητές το απόγευμα θα κυνηγήσουν χρόνους κάτω από 14.50, προκειμένου να πετύχουν το όριο πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης) σε …χαλαρό ρυθμό τερμάτισε σε 10.64 στον προκριματικό των 100 μ. αφήνοντας την κούρσα μετά τα 60 μέτρα. Τον καλύτερο χρόνο των προκριματικών σημείωσε η Κατερίνα Δαλάκα (ΑΕΚ) με 11.60, ενώ σε καλή κατάσταση έδειξε και η Μαρία Γάτου (ΠΑΟΚ), που τερμάτισε πρώτη στην πρώτη σειρά με 11.64. Μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδεος Μακεδονίας), που τερμάτισε σε 11.61 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ (11.71). Μάλιστα η νεαρή έδειξε σχετικά χαλαρή και πως έχει ακόμη περιθώριο να τρέξει γρηγορότερα. Τον εαυτό της ξεπέρασε και η Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟΚ), που τερμάτισε σε 11.73 και άφησε υποσχέσεις για μια εξίσου καλή εμφάνιση αύριο στα 200 μέτρα. Τον εαυτό της ξεπέρασε μία ακόμη αθλήτρια της ομάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23, η Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής). Η 22χρονη τερμάτισε σε 11.73, επίδοση καλύτερη από το 11.74, που είχε πετύχει στα Βεργώτεια.

Καλή κούρσα θα γίνει στον τελικό των 400 μ. Γυναικών, αφού οι βασικές πρωταγωνίστριες έδειξαν σε καλή κατάσταση. Η Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ) σημείωσε την καλύτερη επίδοση μ 54.43 κάνοντας μια ελεγχόμενη κούρσα. Η Ειρήνη Βασιλείου (Αμεινίας Μεσογείων) επέλεξε να πάει χαλαρά και να τερματίσει πρώτη στη σειρά της σε 54.94, κάτι ανάλογο επέλεξαν και οι Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Χαϊδαρίου)και Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας), που σημείωσαν 55.50 και 55.53, αντίστοιχα.

Από μία βολή χρειάστηκαν τα φαβορί της σφαιροβολίας για να προκριθούν στον τελικό του αγωνίσματος. Καλύτερος όλων ήταν ο Νικόλας Σκαρβέλης (ΓΣ Τρικάλων) με 19,40 μ. και ακολούθησαν οι Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) με 19,01 μ., Τάσος Λατιφλάρι (ΑΣ Κένταυρος) με 18,57 μ. και Κυριάκος Ζώτος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 17,84 μέτρα.

Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) φάνηκε να βρίσκει το ρυθμό του, αφού δίχως την απαραίτητη πίεση τερμάτισε πρώτος στη σειρά του με 10.50 (-0,1) και έβαλε πλώρη για την κατάκτηση της τέταρτης νίκη του στη διοργάνωση. Μία ακόμη σταθερή εμφάνιση από τον Θοδωρή Βροντινό (ΠΑΟΚ), που ήταν πρώτος στη σειρά του με 10.64, όσο έκανε και ο Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), νικητής στην δεύτερη σειρά. Ο Δημήτρης Χρυσάφης (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) και ο Γιάννης Βοσκόπουλος (Δρομέας Βάρης) τερμάτισε σε 10.66 και 10.67, αντίστοιχα.

Η Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ) διεκπεραίωσε την παρουσία της στον προκριματικό του αγωνίσματος με άλμα στα 12,67 μ. (1,9) και το απόγευμα θα επιδιώξει να βρεθεί σε επιδόσεις κοντά στο ατομικό της ρεκόρ. Την καλύτερη επίδοση του προκριματικού σημείωσε η Χριστίνα Αλβερτσιάν (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 12,98 μ. (0,2) και ακολούθησε η Οξάνα Κορένεβα (ΓΣ Κηφισιάς) 12,92 μέτρα (1,2).

Στα 400 μ. των Ανδρών ο Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Ρόδου) σημείωσε τον γρηγορότερο χρόνο με 48.17 και το απόγευμα θα κυνηγήσει χρόνο κάτω από το φετινό του 47.97. Στόχος του αθλητή είναι το όριο (47.60) για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Ο Μιχάλης Παππάς (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) επέλεξε να μη σπαταλήσει δυνάμεις και να κάνει συντηρητική κούρσα τερματίζοντας σε 48.98. Με αξιώσεις θα μπουν στον τελικό τόσο ο Γιάννης Λογοθέτης (ΓΣ Κηφισιάς) με 48.96 και Γιώργος Λαμπρόπουλος (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 49.07.

Η Σοφία Κεσσίδη (ΑΣ Κένταυρος) σημείωσε την καλύτερη επίδοση στον προκριματικό της δισκοβολίας με 48,24 μέτρα. Μια βολή στα 45,44 μ. επέλεξε να κάνει η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) και να ολοκληρώσει το τυπικό μέρος της διαδικασίας του προκριματικού. 

Απευθείας τελικός θα γίνει στο ύψος των γυναικών με τη συμμετοχή 14 αθλητριών.

Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και την αμέριστη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πατρέων. Σημαντική είναι και φέτος η στήριξη της διοίκησης και των Υπαλλήλων του Παμπελοπονησσιακού σταδίου, που φροντίζουν για την ετοιμότητα της εγκατάστασης. Συμβολή έχει και η διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, η οποία έχει παραχωρήσει στην ομοσπονδία απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Το απογευματινό πρόγραμμα και των δύο ημερών του Πανελληνίου πρωταθλήματος θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ 3 από τις 19.15 το Σάββατο και τις 19.00 την Κυριακή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ