Τετραετής αποκλεισμός στον Μανιόνγκα

Τετραετής αποκλεισμός στον Μανιόνγκα

Ο Λούβο Μανιόνγκα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ

Ο Νοτιοαφρικανός «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του μήκους το 2016 στο Ρίο, Λούβο Μανιόνγκα, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τεσσάρων χρόνων για παράβαση του κανονισμού ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Μονάδα Ακεραιότητας Αθλητισμού (AIU) της World Athletics.

Ο 30χρονος άλτης είχε τεθεί προσωρινά σε αποκλεισμό από τις αρχές Ιανουαρίου. Αυτή είναι η δεύτερη καταδίκη για ντόπινγκ του αθλητή, ο οποίος αναγκαστικά πλέον υποχρεώνεται να παρακολουθήσει τις προσπάθειες των συναθλητών του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου) από την τηλεόραση. Ο Μανιόνγκα, παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 στο Λονδίνο, ήταν από τα φαβορί για τη νίκη και στο Τόκιο.

Το 2012 είχε επίσης τιμωρηθεί για 18 μήνες, όταν βρέθηκε θετικός σε μεθαμφεταμίνη. Ο αθλητής, ο οποίος μεγάλωσε σε συνθήκες φτώχειας στο δήμο Μπεκουενί κοντά στο Κέιπ Τάουν, παραδέχτηκε ότι ήταν εθισμένος στο «tik», ένα παράγωγο μεθαμφεταμίνης εκείνη την εποχή. Η IAU τον κατηγορεί ότι έχασε τον έλεγχο ντόπινγκ στις 26 Νοεμβρίου 2019 και ότι ήταν πολύ ανακριβής στον τόπο που όφειλε να βρίσκεται (Whereabouts) δύο φορές («no show») μέσα στο 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ