Ευρωπαϊκό Κ20: Ράπτη και Ρέτσα στους τελικούς των αγωνισμάτων τους

Ευρωπαϊκό Κ20: Ράπτη και Ρέτσα στους τελικούς των αγωνισμάτων τους

Τις επτά προκρίσεις σε τελικούς αγωνίσματος έφτασαν οι αθλητές και αθλήτριες μας στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ20 στο Ταλίν της Εσθονίας.

Λίγο πριν το φινάλε της πρώτης ημέρας δύο ακόμη αθλήτριές μας προκρίθηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Η Σωτηρία Ράπτη έκανε πού καλή εμφάνιση στον προκριματικό του τριπλούν, αφού άγγιξε το ατομικό της ρεκόρ με το άλμα στα 12,95 μ. (1,4) στην τρίτη και τελευταία της προσπάθεια.

Η αθλήτρια του Κώστα Μπάτσου βρήκε σταδιακά το ρυθμό της κι έτσι μπόρεσε στην τρίτη προσπάθεια να ολοκληρώσει στην 12η θέση που έδινε πρόκριση στον αγώνα έχοντας κάνει νωρίτερα 12,40 μ. και 12,85 μέτρα. Η νεαρή πέτυχε έτσι τον βασικό της στόχο, που ήταν η πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος. Στον τελικό του επί κοντώ προκρίθηκε η Αναστασία Ρέτσα με άλμα στα 4,00 μέτρα.

Η αθλήτρια του Συμεών Αναστασιάδη πέρασε με την πρώτη τα 3,60 μ., 3,75 μ., 3,90 μ. και με την δεύτερη τα 4,00 μ., ύψος στο οποίο έκλεισε και η 12άδα του τελικού. Η νεαρή έχει την ικανότητα στον τελικό να διεκδικήσει μεγαλύτερα ύψη και μαζί ένα καλό πλασάρισμα. Στον προκριματικό του αγωνίσματος αγωνίστηκε και η Ηλιάνα Τριανταφύλλου, αθλήτρια της κατηγορίας Κ18. Η 16χρονη ξεπέρασε τα 3,90 μ. και στη συνέχεια απέτυχε στα 4,00 μ., ύψος με το οποίο έκλεισε η πρόκριση. Η νεαρή απέκτησε πολύτιμές εμπειρίες για τη συνέχεια.

Το δεύτερο μέλος της ομάδας Κ18 και το νεαρότερο μέλος της ομάδας της χώρας μας στο Ταλίν είναι η Αναστασία Αντωνοπούλου, που αγωνίστηκε σήμερα στον τελικό των 10.000 μ. βάδην. Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα, που θα γίνει 16 ετών τον Οκτώβριο, τερμάτισε στην 13η θέση του αγωνίσματος με 49.49.42 και απόκτησε πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ