WADA – Αφαίρεσε την πιστοποίηση του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας

WADA – Αφαίρεσε την πιστοποίηση του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας

Ο ελληνικός αθλητισμός δέχτηκε άλλο ένα πλήγμα στην εικόνα και την αξιοπιστία του, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταπολέμησης Ντόπινγκ (WADA) να αφαιρεί την πιστοποίηση του εργαστηρίου Αντιντόπινγκ της Αθήνας.

Για μια ακόμη φορά ο ελληνικός αθλητισμός και η χώρα εξετέθησαν διεθνώς, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (WADA) αποφάσισε εχθές μετά από μακρά τηλεδιάσκεψη, την αφαίρεση της πιστοποίησης του εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Αθήνας.

Ο λόγος, όπως εξήγησε η Ομοσπονδία, σε ανακοίνωση της, είναι η παρακμή του καθώς εδώ και καιρό δεν πληροί τα διεθνή στάνταρντ που έχουν τεθεί από τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ για τη λειτουργία των δομών αυτών, με την ελληνική πολιτεία να μην προβαίνει σε καμία ενέργεια βελτίωσής τους.

Τονίζεται δε πως το εργαστήριο είχε τη δυνατότητα να δώσει αναφορά της κατάστασης με γραπτές παρουσιάσεις, κάτι το οποίο δε συνέβη κι έτσι πάρθηκε η απόφαση να μείνει εκτός λίστας των επιλογών ανάλυσης δειγμάτων ελέγχου ντόπινγκ για Οργανισμούς Αντιντόπινγκ που δρουν σύμφωνα με το παγκόσμιο νομικό πλαίσιο που έχει οριστεί.

Αυτή δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που αφαιρείται η πιστοποίηση του εργαστηρίου της Αθήνας, καθώς υπήρξε αφαίρεση τον Οκτώβριο του 2019, αρχικά για έξι μήνες , που στη συνέχεια αυξήθηκε στους 12. Ακολούθησε μια ακόμα εξάμηνη ποινή, με την Ομοσπονδία να εκτιμά βέβαια, πως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού είχε επέλθει η παρακμή, αποφασίζοντας τότε να δώσει παράταση στην πιστοποίηση.

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της WADA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ