Στη Βενεζουέλα η «βασίλισσα» του τριπλούν, Γιούλιμαρ Ρόχας

Στη Βενεζουέλα η «βασίλισσα» του τριπλούν, Γιούλιμαρ Ρόχας

Η Γιούλιμαρ Ρόχας επέστρεψε εν μέσω αποθέωσης στην πατρίδα της, έχοντας κατακτήσει το Χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και το τρόπαιο του Diamond League.

Η βασίλισσα του τριπλούν, Γιούλιμαρ Ρόχας επέστρεψε σπίτι της και στο αεροδρόμιο του Καράκας την υποδέχτηκαν εκατό άτομα, ενώ στη συνέχεια μετέβη στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας όπου έγινε δεκτή με επευφημίες από πολύ κόσμο. Η 25χρονη αθλήτρια δεν σταμάτησε να χορεύει και να φωνάζει πάνω στην εξέδρα που είχε στηθεί προς τιμήν της, εκφράζοντας τη χαρά της που επέστρεψε στη χώρα μετά από ένα χρόνο μακριά από τους δικούς της ανθρώπους.

«Έχω ένα χαμόγελο που φαίνεται στο πρόσωπό μου και τη χαρά να βλέπω όλους αυτούς τους ανθρώπους να με περιμένουν! Δεν έχω ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο», δήλωσε η Ρόχας, έχοντας κρεμασμένο στο στήθος το χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κρατώντας στα χέρια το τρόπαιο του Diamond League, με τα οποία επιβραβεύτηκε η πορεία της ολόκληρη η αγωνιστική σεζόν του στίβου.

Με τα μάτια σκοτεινά, έπειτα από είκοσι ώρες ταξιδιού, η Γιούλιμαρ, φιλά την οικογένειά της στο αεροδρόμιο, ενώ κάποια από τα μέλη της «έριξαν» ένα μικρό δάκρυ. «Ακόμα κι αν μιλάμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο, είμαι συγκινημένη μετά από ένα χρόνο χωρίς να την δω. Και τώρα, επιστρέφει φορτωμένη: «Χρυσή» Ολυμπιονίκης, παγκόσμια ρεκορντγούμαν, νικήτρια του Diamond League», λέει χαμογελώντας η αδερφή της Ερίλντα Ζαπάτα.

«Το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μπορείτε να το πραγματοποιήσετε κι εσείς με δουλειά και επιμονή. Αυτή η νίκη δεν είναι μόνο δική μου, είστε όλοι εσείς», προσθέτει η ύψος 1.92μ αθλήτρια, με το πλήθος να την επευφημεί. «Είμαι συγκινημένη, πολύ, πολύ χαρούμενη. Ευτυχισμένη που βρίσκομαι στη Βενεζουέλα. Πρέπει να απολαύσω την οικογένειά μου», εκμυστηρεύεται

Οι θαυμαστές της την χαιρετούν, κουνάνε τα χέρια τους από χαρά. «Για μένα, είναι υπερηφάνεια που η Γιούλιμαρ κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Δείχνει ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν σε ό,τι κάνουν», δήλωσε η Μαρία Ντε Λος Άντζελες Φλόρες, δημόσιος υπάλληλος. Ο Τζόνι Ταμίσε, επαγγελματίας χορευτής, είναι επίσης χαρούμενος που ο κόσμος πήγε να υποδεχτεί την πρωταθλήτρια. «Της αξίζει. Και της αξίζουν πολύ περισσότερα!», είπε.

Οι επιτυχίες της Ρόχας ήρθαν σε δύσκολα χρόνια για τη Βενεζουέλα, η οποία είδε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της (ΑΕΠ) να μειώνεται κατά 80% από το 2013, ιδίως λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου αλλά και της πολιτικής κρίσης. Η χώρα υπόκειται σε οικονομικές κυρώσεις, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επιδιώκουν την εκδίωξη του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία, η εκλογή του οποίου δεν έχει αναγνωριστεί από πενήντα περίπου χώρες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ